sirkus-finlandia

Taianomainen sirkuksen tunnelma täyttää jälleen sirkusteltan Tampereen Eteläpuistossa elokuun lopusta alkaen. Esityksiä nähdään Pirkanmaan eri paikkakunnilla 18.9. asti. Tänä vuonna sirkus tarjoaa jälleen taikuutta ja taituruutta maailman huipulta.

 

Duo Carcian vauhdikas ilmanumero aivan sirkusteltan katossa. Kuva: Jukka Knuutila

Kansainvälisten taiteilijoiden karavaani

– Uusi parin tunnin ohjelma kunnioittaa yli 40-vuotiaan sirkuksemme perinteitä ja on taas erittäin kansainvälinen. Taiteilijoita on kiinnitetty yhdeksästä maasta, esityksen ohjaaja, sirkustirehtööri Carl Johan Jernström kertoo.

Esiintyjät ovat Yhdysvalloista, Englannista, Irlannista, Sveitsistä, Ruotsista, Ukrainasta, Venäjältä ja Kiinasta. Suomalaista väriä tuo taikuri, klovni ja vatsastapuhuja Sebastian, joka juontaa esityksen. 1.200 henkilön teltassa soittaa perinteiseen tapaan oikea orkesteri.

– Ohjelmassa on Pat Clarrisonin Hotdogs-eläinnumero ja akrobaattikaksikko Duo Garcia. He esiintyivät meillä edellisen kerran lähes 10 vuotta sitten. Saimme mukaan tälle vuodelle myös nykyaikaista sirkustaidetta edustavan popping-tanssijan, yhdysvaltalaisen Robert Murainen eli Mr. Fantasticin, jossa on ripaus vanhan ajan kumimiestäkin. Myös ukrainalainen voimamies Denis Ilchenko tulee hämmästyttämään yleisöä, Jernström kertoo esimerkkejä.

 Sirkus & illallinen 

Tampereella voit yhdistää huipputason sirkusiltaan illallisen tai istua viinilasilliselle aivan sirkusteltan läheisyydessä toimivassa uutuusravintola Pyyssä.
Ravintola-Tampere-Pyy-1
RAVINTOLAESITTELY

Suomalaisen sirkuksen historiaa ja big band-musiikkia

2016 vietettiin maailman suurimman suomalaisen sirkuksen 40-vuotista taivalta. Tänäkin vuonna elävää big band-musiikkia ja näyttäviä valotehosteita tarjoavan näytöksen kesto on noin kaksi tuntia väliaika mukaan lukien.

Sirkus Finlandia on digitalisoinut vuosikymmenten tallenteita ja arkistojaan jo parin vuoden ajan ja nurkan takana odottaa seuraava suurhanke: ensimmäisen suomalaisen sirkusmuseon perustaminen. Yritys on ostanut Karjaalta 4.500 neliömetrin teollisuushallin, josta saadaan lisää varastotilaa, ja tilat myös museolle.

Lippuja sirkukseen saa Ticketmasterista.

Eteläpuiston nurkilla palvelee ravintola Pyy