Seitsemisen kansallispuiston monimuotoisuus on hankala vangita yhteen kuvaan, sillä alue on vanhaa ikimetsää, metsäisiä harjuja, vehreitä metsäpuroja ja näyttäviä suoalueita. Kauniina kesäpäivänä Seitsemiselle voi vaeltaa myös uintiretkelle, sillä lähes kaikkiin kansallispuiston järviin ja lampiin voi pulahtaa.

Seitsemisen kansallispuisto lähellä Tamperetta. Kuvaaja: Laura Vanzo, Visit Tampere

Luontopolkuja on kaikkiaan neljä ja lisäksi Koveron perinnetilalla pääsee tutustumaan entisajan torpparielämäänkin.

Vanha harjuilla kasvava aarniometsä sijaitsee Ylöjärven ja Ikaalisten välisessä erämaassa. Seitseminen soveltuu hyvin päiväretkille, mutta myös pidemmille vaelluksille, sillä kansallispuiston reitit johtavat kauniin Riuttaskorven virkistysmetsän kautta Helvetinjärven kansallispuistoon asti.

Voit majoittua teltasssa, varaustuvassa tai vuokrakämpässä. Lisäksi läheisyydestä löytyy yksityisiä majoituspalveluita.

Ruoveden ja Ylöjärven alueella sijaitsevat Seitsemisen kansallispuisto ja sen naapuri Helvetinjärven kansallispuisto valikoituivat Suomen 100 luontohelmeä -kohteisiin. Myös kansallispuistojen väliin jäävä alue huomioitiin tuntemattomampana, mutta kuitenkin tutustumisen arvoisena luontokohteena.

VINKKI! Seitsemisen kansallispuisto soveltuu myös road trip -tyyppiseen kotimaanmatkailuun erityisesti Tampere – Vaasa -kaupunkikohteiden välillä.
Etäisyydet: Tampere (78 km), Vaasa (179 km)

Lue lisää ja suunnittele reittisi kansallispuiston kotisivuilla.

Muuta lähellä

Helvetinjärven kansallispuisto

Torisevan rotkojärvet

Lake Pitkäjärvi
Seitsemiselle voi vaeltaa myös uintiretkelle. Kirkaslammen ja kuvan Pitkäjärven rannoilta löytyy myös laituri.

Lue myös: https://www.epressi.com/tiedotteet/ymparisto-ja-luonto/seitsemisen-kansallispuiston-40-vuotista-taivalta-juhlistetaan-elokuussa.html