Kangasalan ravintola Paakarin legendaarinen joululounas on katettuna 11-22.12.2023. Vanhan postitalon joulupöytä on kukkuroillaan herkkuja maanantaista perjantaihin kello 11-15.

Paakarin joululounaalta löytyy muun muassa terriinejä ja erilaisia jouluajan erikoisuuksia, kuten savustettua karitsan sydäntä, naudan kieltä ja riistapateeta. Kuva vuoden 2022 joululounaalta: Toni Honko, Kohokohdat.fi
Paakarin joululounaalta löytyy muun muassa terriinejä ja erilaisia jouluajan erikoisuuksia. Tällä kertaa annoksista löytyy muun muassa savustettua ankanrintaa tai lämminsavustettua lohta. Kuva vuoden 2022 joululounaalta: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Kaikki joululounaspöydän tuotteet valmistetaan käsityönä alusta alkaen Paakarin keittiössä. Huikeita pateita ja terriinejä aletaan valmistaa jo hyvissä ajoin. Kaikki kalat, kuten sillit ja silakat, tulevat keittiöön kokonaisena. Paakarissa kalat kylmäsavustetaankin itse.

Tarjolla on runsas kylmä herkkupöytä ja lämpöisinä ruokina perinteiset laatikot sekä Wallenbergin pihvit kalkkunapataa unohtamatta.

Lasimestarin silli on hyvä esimerkki perinteisestä joulupöydän antimesta. Se on ravintoloitsija-keittiömestari Ilpo Vainiolle merkityksellinen herkku, jonka hän paljastaa valmistavansa noudattaen tiukasti ruotsalaisen Michelin-ravintolan alkuperäisreseptiä.

Jälkiruokavalikoima on ruhtinaallinen, sillä kakkupöytä on täynnä jouluisia kakkuja sekä leivoksia suoraan alakerran kondiittorilta.

Paakarin joululounaan tunnelmaa 2022. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Paakarin talvista tunnelmaa aivan Kangasalan keskustassa. Kuvat: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Hevosen paahtopaistia vuoden 2022 joululounaalla. Annokset vaihtuvat vuosittain ja tällä kertaa annoksen tilalla on esimerkiksi savustettua ankanrintaa tai lämminsavustettua lohta. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Ravintola Paakarin joululounaalla pääsee sukeltamaan todella monimuotoiseen kirjoon perinteisiä skandinaavisia jouluruokia. Kuvassa osa kylmän pöydän alkuruoista runsaine kalaherkkuineen. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Ravintola Paakari hyödyntää joululounaan jälkiruoissaan konditoriansa osaamista.

Joululounas on katettuna 11.-22.12.2023:
ma-pe 11-15 ja la-su 12-15.
Arkisin pöydän hinta on 48€ ja sunnuntaisin 58€
Varaukset sähköpostiin ravintola@ravintolapaakari.com tai numeroon 033770914.