Näsijärven upeista järvimaisemista ja mukavasta yhdessäolosta pääsee nauttimaan Hopealinjojen operoimalla m/s Rosendahlilla, jonka erikoisuus on pehmeät löylyt.

Näsijärvestä löyyy hienoja suojaisia poukamia ja oikein tyynellä ankkuroida voi vaikka keskelle ulappaa.

Pienestä saunasta voi sukeltaa Näsijärven aaltoihin, vilvoittella kannella tai ihan nautiskella kesäisen järviluonnon kauneudesta.

Sauna soveltuu mainiosti kolmelle henkilölle kerrallaan, mutta enemmänkin saunojia on saunaan ja sen lauteille mahtunut.

Rosendahlin kotisatama on Tampereen Mustalahdessa, jossa toimii myös kesäravintola näppärästi kohtaamispaikkana. Laivaan nouseminen voidaan toki toteuttaa muualtakin Näsijärven rannoilta ja satamista. M/s Rosendahl on toimittanut juhlaväkeä myös jatkoille Tampereen keskustaan Näsijärven suosituilta rantasaunoilta.

Kipparina toimii Kari Ania, joka mainitsee suosikkikohteikseen Näsijärvellä Pimeesalmen alueen ja meno-paluun upeaan kalliorantaiseen Maisansaloon.

– Myös Aunessillan ali pääsee nippa nappa, kun mastot lasketaan alas. Sillan kohdalta alkaa pitkä ja kapea vuono, joka on pisin Pohjoismaissa omassa luokassaan. Tämä retki pystytään toteuttamaan 4 tunnin puitteissa, kippari lisää.

Laivaan on mahdollista tuoda omat juoma- ja ruokatarjoilut tai tilata ne laivayhtiöltä itseltään.

– Laivalla ruokailu voidaan suvisäällä toteuttaa osin ulkotiloja hyödyntäen 25 henkilölle ja 18 henkilölle yksin sisätiloissa, kertoo Ania.

 

Näsijärven hieno tutustumiskohde

Aunessilta ylittää Pohjoismaiden pisimmän sisämaavuonon