rillinki
Sami Lappalainen ja Otso Mikkonen ideoivat jo innokkaasti Rillingin vaihtuvaa ruoka- sekä juomatarjontaa. Emmi Jokinen tulee vetämään Rillinkiä ja toteuttamaan suunnitelmat asiakkaiden nautiskella.

Hiljaiseloa viettänyt Hämeenpuiston Rillinki saa pian uutta vipinää hanoihin sekä haukkailtaviin uuden ja osaavan vuokraajan myötä. Rillingistä tulee Gastropubien pop up -ravintola, jonka teemat tarjottavineen vaihtelevat pitkin kesää. Ja mahdollisesti sen mentyäkin. Miltäpä muuten kuulostaisi puistossa baden badenilla pötköttely gastropub-purtavia haukkaillen? Nii-in!

– Teemme mahdollisimman paljon erilaisia juttuja. Yhtenä päivänä tämä voi olla kuin Tuulensuu, toisena Praha, kolmantena Nordic. Ainoita pysyviä asioita on se, että myymme täällä läpi kesän belgialaistyylisiä frittejä erilaisilla majoneeseilla. Voit napata tötteröllisen ranskanperunoita mukaasi vaikka koiraa ulkoiluttaessasi tai istua tänne syömään, ravintoloitsija Sami Lappalainen kuvailee Gastropubien ja Winrestan yhteisyritystä.

Tarjolla on koko ajan myös saksalaistyylistä currywurstia alati vaihtuvien Gastropub-purtavien lisäksi. Rillinki tulee epäilemättä olemaan mainio paikka myös testata aivan uusia ideoita Gastropub-taikurinhatusta tempoillen.

Oluthanoja on luvassa roimasti ja lisäksi valikoimassa on laadukkaita viinejä. Ehkä odotetuin juomatuote on kuitenkin Gastropubien oman Nordic Brewery -panimon oluet, joita saadaan hanoihin Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuman startatessa 26.5.

Rillingistä muodostuu terasseineen ja puistoalueineen varsinainen keskieurooppalaisen eläväinen kesäkeidas. Jopa baden baden -aurinkotuolit saapuvat kuvioihin, sillä niitä voi vuokrata Rillingistä ja siirtyä nurmikolle pötköttelemään, ottamaan aurinkoa ja nauttimaan kesästä. Rillingistä saa myös haukattavaa ja juotavaa mukaan halutessaan. Lisäksi suunnitelmissa on tuoda kirjoja ja seurapelejä asiakkaiden viihdykkeeksi.

Uusi Rillinki aikoo ottaa kesästä kaiken irti yhdessä kaikkien kaupunkilaisten, niin yksityisten kuin yritystenkin kanssa. Yhteistyö ja kaverin jeesaaminen kukoistaa.

– Kutsumme kaikkia mukaan tekemään tästä elävän kaikkien kaupunkilaisten puiston eurooppalaiseen tapaan. Jos joku haluaa tuoda tänne vihannesmyymälänsä, zumba-tuntinsa tai pitää jonkinlaisen katutaide-esityksen, niin se onnistuu hienosti. Ihan mitä hyvänsä voi keksiä ja tulla tänne vaikka vain pariksi tunniksi, iltapäiväksi taikka vaikka viikoksi. Tarjoamme sosiaalitilat käyttöön ja annamme apua myyntipuoleen, Lappalainen lupaa ja pyytää kiinnostuneita ottamaan yhteyttä ja esittelemään ideansa sähköpostitse.

Yhteistyöstä on sovittu jo mm. läheisen kukkakauppa Opuntian kanssa, josta tulee joka päivä maitorattailla lasti kukkia Rillinkiin asiakkaiden iloksi ja ostattaviksi.

Rillinki avautuu heti kun lupaprosessi on ohi. Ehkä jo hyvinkin pian, mutta viimeistään SOPP-tapahtuman alkuun mennessä. Avoinna se tulee olemaan ainakin syyskuun loppuun asti, mutta myös talvikauden aukiolo esimerkiksi joulutorin tyyliin saattaa olla mahdollinen.

Rillingin sähköpostiosoite on rillinki@gastropub.net

KOTISIVU

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

rillinki 2