tampella-tiimi
Tampellan salitaiturit Aarne Leinonen, Outi Jalonen ja Marko Simunaniemi

Ravintola Tampella taitureineen on avannut ovensa niin lounastajille, illastajille kuin lasilliselle piipahtavillekin. Komean Tampellan tiimi kutsuu vieraitaan tutustumaan upeamaisemaiseen ravintolaan vaikkapa viinilasillisen ja tapaslautasen ääressä istuskellen.

tampella-sali-3– Pyrimme jättämään aina osan pöydistä varaamatta, sillä haluamme säilyttää mahdollisuuden poiketa ravintolaan ilman pöytävarausta. Haluamme kannustaa asiakkaita myös spontaaniin sosiaaliseen kanssakäymiseen ruoan ja juoman äärellä, salitaituri Marko Simunaniemi valottaa.

Tampellan tiimi tahtookin romuttaa ajatuksen siitä, että ravintolaan tullaan vain kolmen ruokalajin illalliselle. Tampellaan voi vallan mainiosti suunnata seurustelemaan lasilliselle ja pikkupurtavalle tai kohdata ennen teatteriesitystä lasillisella kuplivaa.

Esimerkiksi viinilasillisen kaverina nautiskeltavaksi sopii passelisti Tampella Oy:n perustaja Adolf Törngrenin mukaan nimetty tapaslautanen. Mainiosti jaettavaksikin sopivassa annoksessa on lohipastramia, pikkelöityä fenkolia, ruohosipulivaahtoa, tunturirieskaa, paahdettua balsamico-punajuurta, Ahlmanin Tilan sinihomejuustoa ja sinihomejuustokreemiä, savuporomoussea, kylmäsavuporoleikettä ja hiillostettua salottisipulia.

tampella-tapasannos
Törngrenin tapaslautanen

Alueen ja rakennuksen historia on tuotu muissakin annoksissa mielenkiintoisesti mukaan ruokalistalle, jolta löytyy mm. Höyrykattilan kanttarellia, s/s Ahdin siikaa ja Kehräämön karitsaa.

– Tampellassa on valmistettu vaikka mitä tykeistä höyryveturiin ja kankaasta lentokonemoottoreihin, keittiömestari Lasse Niemelä kertoo historian havinoinnista innostuneena.

Ravintolassa on erilaisia pöytäryhmiä mielitekojen mukaan istuskeltaviksi sohvista baarijakkaraisiin korkeisiin pöytiin. Avokeittiönäkymäinen baaritiski on mukava paikka istahtaa lasilliselle joko pöytää odotellessa taikka tuopposelle muuten vain. 9-hanainen olutvalikoima sekä pulloittain myytävät mallashurmurit tekevät oluelle piipahtamisen helpoksi, mutta toimivat myös ruokalistan lihaisten annoksien sointuvaisina kumppaneina.

KOTISIVU

Ensijulkaisu 11.11.2016. Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

tampella-sali-2