kataja

Ensi vuonna Suomi täyttää komeat 100 vuotta, mitä juhlistetaan koko vuoden ajan monin tavoin. Nordic Brewery on luonut juhlan kunniaksi Suomi 100 -oluen, joka julkistetaan Tampere-talon juhlassa 5.12. Joonas Koiviston vetämä Nordic Breweryn tiimi on ollut aivan erityisen innoissaan juhlaoluen ideoimisesta, sillä tavoitteena on kehittää samalla kokonaan uusi oluttyyli.

– Tavoitteena on luoda kokonaan uusi nordic ale -oluttyyppi, jonka kantavana ajatuksena on pohjoismainen luonto, Otso Mikkonen Nordic Brewerylta paljastaa.

joonaskoivisto1_300
Joonas Koivisto

Maltainen juoma tulee kunnioittamaan niin suomalaista luontoa kuin Tampereen historiaakin.

– Oluessa on huomioitu Tampereen historia. Koska Finlaysonit kavereineen tämän kaupungin oikeastaan ovat vauhtiin polkaisseet, niin oluen pohjana on käytetty scotch ale -tyylisen oluen reseptiä, Gastrpup-ravintoloitsija Sami Lappalainen valottaa.

Suomi metsäisine makuineen tulee maltaiseen kuvioon mukaan niin, että oluen maustamiseen on käytetty raaka-aineita suoraan luonnosta, esimerkiksi kuusen-, männyn- ja katajanhavuja.

– Haluamme ensi vuonna haastaa muitakin suomalaisia ja pohjoismaisia panimoita kehittämään nordic ale -tyyliä yhdessä, Lappalainen paljastaa.

– Kun RateBeerissä joskus lukee ”Nordic Ale”, niin voi olla tosi tyytyväinen, Mikkonen virnistää.

Suomi 100 -olut on kuparinruskea, noin 5-6%:n vahvuinen kevyesti humaloitu pintahiivaolut. Ensimmäinen 600:n litran erä on maisteltavana 5.12.2016 Tampere-talon juhlavuoden avauksessa. Itsenäisyyspäivänä 6.12. olut tulee tarjolle Gastropub-ravintoloihin, ja vuoden 2017 ajan sitä on hankittavissa myös muiden ravintoloiden valikoimiin. Mikäli olut saa hyvän vastaanoton, saattaa myös pullotuotteita tulla saataville.

Oluelle voi käydä ehdottamassa nimeä ja mausteitakin Suomi 100 Tampere -sivustolla 25.11. asti.

Suomi 100 Tampere

NORDIC BREWERY

Teksti: Ronja Honko Lifestyle Media Oy
Tampere-talo