Purebite, May Pansod ja Markus Pajunen.
May Pansod ja Markus Pajunen Purebiten annosten ennakkomaistelumeiningissä vuonna 2014 .

May Pansodin ja Markus Pajusen Purebite on pyörinyt Aasian ja pohjolan makuja miksaten jo viiden vuoden ajan. Vaikka hyppy ravintolayrittäjyyteen aikanaan hiukan hirvitti, palkittiin rohkeus ja rivakka työ monien rakastamalla raikasruokaisella ravintolalla.

Vuonna 2014 Koskikeskusta vastapäätä avattu Purebite on pikkuinen perheomisteinen ravintola, jonka keittiössä häärää Thai-makujen erikoisekspertti May Pansod ja salissa asiakkaita palvellen isännöi Markus Pajunen.

– Kyllä siinä rohkeutta vaadittiin, että uskalsimme lähteä toteuttamaan unelmaa omasta ravintolasta konseptilla, jollaista ei Suomessa oltu aiemmin tehty. Tila remontoitiin ravintolatilaksi, mikä vei aikaa ja rahaa. Hieman hirvitti, Pansod kuvailee.

Ensimmäiset 2-3 vuotta olivat Pajusen mukaan tiukkaa taistelua. Ravintoloitsijoiden työpäivät ja -viikot venyivät ympäripyöreiksi ja turnauskestävyys oli kovilla. Jos Pajunen ei olisi ollut itse tiiviisti ravintolan salissa asiakkaiden parissa ja kuullut ylistävää palautetta, olisi voinut usko loppua kesken.

– Asiakasmäärät alkoivat kasvaa ja kasvaa, eli taistelu kannatti! Olemme onnistuneet luomaan jo ilmiön, jossa kanta-asiakkaat käyvät useamman kerran viikossa ruokailemassa ja viihtymässä, Pajunen toteaa tyytyväisenä.

Myös lukuisat ulkopaikkakuntalaiset poikkeavat Purebitessä ensimmäisenä Tampereelle saapuessaan. Lautasannoksin tarjolla oleva lounas on erityisen suosittu.

– Alusta asti on ollut selvää, että tarjoamme asiakkaillemme annokset lounaallakin tuoreena annoksittain. Buffet ei ole ollut eikä tule olemaan meidän juttu.

Lounaan noustua supersuosituksi alkoi ravintolassa olla ruuhkaa. Sen myötä työntekijämäärää päätettiin lisätä ja ravintolasalia sekä keittiötä taas muokata remonttimies Petri Lehtiön toimesta. Kiireisen ajan paistotehot saatiin tuplattua ja asiakaspaikkojakin lisää.

– Tämä on puolittanut odotusajat ja olemme saaneet yllättää vakkariasiakkaamme nopeasti valmistuvilla aterioilla. Lounas on rullannut mahtavasti muutoksen jälkeen. Koko henkilökuntakin on aivan täpinöissään kun pystyimme parantamaan palveluamme huimasti!

Vaikka kaupungin keskusta on vielä melkoisen ratikkarakennuskaaoksen vallassa ja monilla ravintoloilla on vaikeaa, suhtautuu Purebiten ravintoloitsijapariskunta tulevaisuuteen luottavaisesti.

– Purebiten tavaramerkki on alusta asti ollut laatu ja sen vaaliminen niin annoksissa, juomissa kuin palvelussakin. Lupaamme tehdä jatkossakin kaikkemme, että asiakkaat lähtevät meiltä hymyssä suin, summaa Pajunen.

Synttäriviikolla Purebite hellii asiakkaita erikoistarjouksin: 2.5. asti kaikki annokset saa 10 eurolla, viinilasilliset ja oluet 5 eurolla.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Sekä Purebiten suosio että tiimin koko on kasvussa koko ajan. Markus ja May saivat hiljattain pikkuisen tyttären, joka osoittaa jo ilmeistä kiinnostusta ruokaherkkuja kohtaan.