Suomen luonnonsuojeluliitto valitsi Pukalajärven alueen yhdeksi Suomen 100 luontohelmeä -kohteeksi. Syvä ja kirkasvetinen järvi muistuttaa kallioisine rantoineen Inarijärven komeita rantamaisemia ja on varmasti yksi Pirkanmaan kauneimpia paikkoja.

Luonnonsuojeluliitto kuvailee Pukala-Punkaniemen aluetta kansallispuistotasoiseksi luontokokonaisuudeksi, eikä ihme sillä luonnontilaisen retkimaaston kohokohta on saapuminen Roninmaan laavulle ja nuotiopaikalle.

Pukalan alue on hieno melontakohde Tampereen seudulla. Kuvaaja Laura Vanzo, Visit Tampere

Laavulle kulkee Pukalan virkistysmetsässä luonnontilainen polku. Leiripaikan vierestä löytyy lyhyt silta pienelle ja kapealle kalliosaarelle tarjoten monimuotoisia katselukulmia lukuiselle läheisyydessä siintävälle pikkusaarille ja kalliorantaiselle erämaajärvelle.

Alue on suosittu retkeilyalue nuotiopaikkoineen kohtuullisen lähellä Tampereen keskustaa ja loistava retkikohde myös melontaan.

Lue lisää: https://orivesi.fi/matkailijan-oivallinen-olotila-visit-orivesi/kohdekorttien-arkisto/pukalan-virkistysmetsa/

Etäisyys Tampereen keskustasta: 57 km

Karttapaikassa: https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?share=customMarker&n=6948566.940002441&e=410265.7399902344&title=Murronjoki&desc=&zoom=10&layers=%5B%7B%22id%22%3A2%2C%22opacity%22%3A100%7D%5D

Mökkejä läheisyydessä: Lomarengas.fi


Luontoseikkailuun voi yhdistää myös lähiseudulla sijaitseva Kintulammen retkeilyalueen:

Kaunis Saarijärvi Kintulammin retkeilyalueella on Tampereen uusi luontoihmisen olohuone

Satumainen melontaseikkailu Jyllinjoella ja salaperäinen pulppuava Uhrilähde