Yli 20-vuotta toiminut Korsuretket järjestää Pirkanmaalla luontoelämyksiä, joissa eletään tasapainossa luonnon kanssa ja omaan tahtiin nautiskellen. Luontokokemukseen kuuluu täyteläiset metsän tuoksut ja luonnon äänet sekä meloessa tietysti alajuoksua kohti virtaava vesi.

Eräs Korsuretkien suosikkijoista ja todellinen luontohelmi on Tampereen keskustasta vain 65 km luoteeseen Jämijärvellä sijaitseva satumainen Jyllinjoki. Sen kohokohtia ovat luonnontilaisen vesistön ja vehreän luonnon lisäksi runsas lintupopulaatio.

– Taianomaisuutta joelle tuo mielenkiintoinen jääkauden sulamisesta muodostunut miljöö – joki virtaa rauhallisesti syvässä uomassa, tuulilta suojassa. Joen ylle kaartuvat puut luovat hienon tunnelman. Vuodenaikojen vaihtelut luovat melontaretkelle moni-ilmeisiä kontrasteja – ensilumen aikaan valkoinen maa ja tumma joki täysin erilainen maailma, kuin kesällä vehreänä kutsuva ympäristö, kertoo Sanni Luomahaara Korsuretket Oy:stä.

Matkalla alajuoksulle voi onnekas reissaaja kohdata harmaahaikaran, kalasääsken ja onpa joella tavattu harvinainen kuningaskalastajakin.

Melonta sopii hyvin myös aloittelijoille, perheille ja kaveriporukoillekin. Kanootin malli on vakaa ja reitti rauhallinen. Myös enemmän meloneille luonnonkaunis jokimaisema antaa uusia kokemuksia.

– Retki onnistuu hyvin niin perheille kuin kaveriporukoille. Meillä järjestetään opastettuja retkiä muutaman kerran kesän aikana. Niille kuka tahansa voi ostaa paikkansa verkkokaupastamme. Jos lähtijöitä on minimissään 6 henkilöä, voi meiltä varata oppaan mukaan ihan omallekin porukalle. Lisäksi meiltä saa vuokrattua kanootteja yksittäin.  Jokimelonta on täysin turvallista myös lapsille, lisää Luomahaara.

Yli 20 vuotta elämysalalla ja luontoyrityksenä toiminut Korsuretket tarjoaa melontapalveluiden lisäksi mm. sauna-, majoitus- ja ruokapalveluita.

Paluumatkalla voidaan käydä tutustumassa Uhrilähteisiin, jonka vedellä uskotaan olevan parantava vaikutus. Pohjavesi kumpuaa pyörteinä sen lukuisista lähteensilmistä.