Keittiömestari Mika Helstenin takana on Puiston helmi, massiivinen puu-uuni, ja edessä leikkeleitä sivalteleva leikkuri. Keittiössä piilee myös gelatokone, jolla tuutataan eri makuyhdistelmiä tiskissä myytäväksi.

Koskipuistoon avautuva Puisto yhdistää ravintolan, kahvilan, kaupan ja kesäterassin saman katon alle kansallismaisemassa. Huolella luotu palvelukokonaisuus selättää pikkunälän leikkeleisin maistelulautasin tai mukaan napattavin välipaloin. Suurempi nälkä taas talttuu isommin illastamalla. Herkkukaupasta voi piipahtaa ostamaan maitoa taikka vaikka Fiskarsin Panimon luomaa ravintolan nimikko-olutta.

Puiston omat oluet ovat Fiskarsin Panimon luomia.

Ehkäpä kaupungin upeimmalle ravintolapaikalle päässeen Puiston konseptille on ollut kovat odotukset. Kokonaisuus kuitenkin tuntuu lunastavan ne huolella harkitulla ja rimoja alittamattomalla kokoonpanollaan.

– Olen todella ylpeä tästä kokonaisuudesta. Meillä on lähituottajien tuotteita, itse valmistetut jäätelöt ja leivät, puulämmitteiset uunit ja energinen, hieno henkilökunta. Ja sitten vielä sijaitsemme näin upeassa koskimaisemassa. Uskon, että Puisto tulee yllättämään vielä monet, keittiöpäällikkö Kristian Harinen kuvailee.

Puiston kahvi on luotu Pirkanmaan Paahtimossa mm. huippubarista Pekka Heinosen käsissä. Niin ikään käsityönä Puistoa varten valmistettu mozzarella taas tulee Mouhijärveltä maineikkaan Peter Döringin Herkkujuustolasta. Juustoa kuten kahviakin voi myös ostaa kotiin Puiston herkkukaupasta.

Puistoon Pyhäjärven vesistä nousevat eväkkäät toimittaa lempääläläinen kalastaja Aki Eiranto tiimeineen. Ravintolan keittiössä käytetty laadukas charolais-liha puolestaan saapuu Kangasalta Karppilan tilalta.

– Tätä lihaa käytämme hyvällä mielellä ja mielellämme myös maksamme siitä vähän enemmän, Osuuskaupan ruoan kehityspäällikkö Harri Harjula kertoo.

Ravintolan sydäminä sykkivät kaksi massiivista puu-uunia. Yläkerran uunin hehkussa lämpenevät mm. palapizzat, joiden taikina on 72 tuntia kylmäkohotettu. Alakerran karuselliuuni puolestaan kypsentää pyöreät pizzat liekkien loimussa. Terassin puolelle avautuu vielä grillikeittiö, jonka hiililtä nousee grillisyötävää ulkosalla nautiskeltavaksi. Lihaisen ja kalaisien makujen lisäksi myös kasvis- ja vegaanivaihtoehtoihin on panostettu.

Lähiaikoina avattava ravintolakokonaisuus tulee tarjoamaan niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin.

KOTISIVU

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy