Legendaarinen Laterna kiidättää vieraansa vuosien taakse tarjoten ainutlaatuisen ja tunnelmallisen illan venäläisen keittiön antimien äärellä. Nostalgisen illan sydämenä sykkivät ruoka ja sekä hyvä seura, kuten venäläiseen kulttuuriin kuuluukin. Taustalla musisoi viulisti tunnelmaa luoden.

Ilonpitoisan illanvieton ruoka-antimista vastaa maineikas pääkokki Anette Mellin, joka on suunnitellut iltaan kolmen ruokalajin illallisen ja toteuttaa sen yhteistyössä Laternan henkilökunnan, eli Pauliina Raskin ja Julianna Hirvijärven kanssa.

– Laterna on aivan upea! Siinä on hyvää historian havinaa ja tunnelmaa. Sitä Laternan henkeä, mistä kaikki aina puhuvat, Rask kuvailee.

Juuri Laternan ainutlaatuinen tunnelma saikin Raskin ideoimaan pop up -tyylisen illallistempauksen toteuttamista hänen ja Mellinin yhteisen illanvieton aikana. Eikä herkästi intoutuvaa Melliniä tarvinnut mukaan maanitella!

– On hienoa päästä tämän illan myötä yhdessä herättämään ravintolan venäläinen menneisyys henkiin, Mellin toteaa täpinöissään.

Hopealinjojen ravintolatoimenjohtaja Anette Mellin ravintola Viikinsaaressa.

Mellinillä on venäläisen keittiön tausta, sillä hän on aikanaan työskennellyt mm. Natalie-ravintolan keittiömestarina. Noihin aikoihin Tampereella oli kaksi venäläistyylistä ravintolaa, Natalie ja Laterna. Esille onkin kaiveltu Laternan vanhoja ruokalistoja ja menuja, mutta klassikoiden lisäksi luvassa on myös hivenen modernisoituja venäläisiä ruokia.

Tapahtuman suunnittelun tiimoilta Mellin pääsi istumaan samaan pöytään myös Laternan ravintoloitsijana aikanaan toimineen Saara Sinivuoren kanssa.

– Saara innostui ja toi osaamisensa sekä muistonsa palaveriin. En esimerkiksi tiennyt, että keittiömestari ja munkki Hariton Tuukkanen on työskennellyt Laternan keittiömestarina. Seurasin aikanaan hyvin tarkkaan hänen uraansa, sillä hän oli venäläisen keittiön keittiömestariauktoriteetti ja mielenkiintoinen persoona.

Aikansa suoranainen julkkiskokki työskenteli keittiömestarina venäläisissä ravintoloissa sekä suurlähetystöissä. Tuukkasella oli Helsingissä myös oma ravintola, Galleria Hariton.

Alkuruokana on runsas zakuska-pöytä, joka nautitaan venäläiseen tapaan pöytäseurueen kesken jakaen. Pääruokana tarjotaan punajuuriliemellä aateloitua naudanrintaa ja jälkiruoaksi taas syrnikki eli rahkalettu kaverinaan rahkajäätelöä, kirsikkaa ja kinuskia.

Menun hinta on 46e ja siihen sisältyy lasi kuohuvaa.

Pöytävaraukset: laterna@laterna.fi/ 040 040 5180

Tilaus- ja juhlaravintola Laterna
Puutarhakatu 11, Tampere

Venäläinen illallinen Laternassa

Zakuska:
venäläisiä kurkkuja lisukkeineen
herkkusieniä & valkosipulia
retikkaa & hunajaa
kurkkuliemellä marinoitua lohta & piparjuurta
venäläistä silliä lisukkeineen
kanamunaa, mateenmätiä ja tillikreemiä
naudan kieltä ” Olivier”
vasikkaa & punajuurta
pieni vorscmack & perunaa
***
Naudanrintaa & punajuurilientä
***
Syrnikki, rahkajäätelöä, kirsikkaa ja kinuskia

Menu 46 € sis. lasillisen kuohuvaa