Tampereella ei ole vieläkään kovin montaa viinibaaria, mutta kehitys viinikaupungiksi on vääjäämätöntä. Tästä kielii myös uusi kansanhuvi, ravintoloissa järjestettävät avoimet viininmaisteluillat. Deli 1909 & Wine Bar aloitti tastingit loppukesästä 2016 ja lunasti nopeasti paikkansa kaupungin viinibaarien huipulla. Nykyisin ravintolassa järjestetään suosittu viinitapahtuma joka viikko. Viinibaarin viineistä vastaa sommelierien SM-kisoissakin hopeaa napannut ravintolapäällikkö Kirsi Seppänen.
Delistä on jo tullut todella suosittu viikonlopun kohtauspaikka. 2018 vuoden alusta ravintolaa on tuotu entistä enemmän tykö myös rentona ruokabaarina. Pikkukeittiöstä lähtee entistä laajempi skaala ruokia – nyt myös isompaankin nälkään. Listalta löytyvät Stroganoff & Uuniperuna- ja Burgundinpata & Leipä -annokset edustavat näistä tuhdeimpia annoksia. Myös salaatit soveltuvat isompaan nälkään, kun niihin yhdistää näppärästi vuohenjuusto-tomaattipiirakkaa tai vaikkapa uuniperunaa ja kylmäsavulohi-smetanaa. Keskieurooppalaistyylinen ravintola on kuitenkin ensisijaisesti viinibaari, joten ruoan päätehtävä on kutsua viihtymään viinilasilliselle hyvien ystävien seurassa.
Deli 1909 & Wine Bar on läpileikkaus maailman viineistä
– Valikoimme viinimme ennakkoluulottomasti laadukkaimpien joukosta, ja autamme mielellämme viinin valinnassa. Järjestämme myös ohjattuja tastingeja, sekä avoimia että etukäteen tilattuja. Meille viini on rentoutta, mukavuutta ja kulttuuria, ei nipotuksen aihe, tiivistää Seppänen.
TAUOLLA | Kaikille avoimet tastingit Deli 1909 & Wine Barissa
Itse rakennuksen historiakin viehättää. Eurooppalaisen viinibaarin boheemi tunnelma ei ole päälleliimattua, sillä onhan talossa toiminut historiansa aikana mm. kaupungin vanhin hotelli, sotilassairaala ja villeimpinä aikoina jopa bordelli. Rakennuksen seinien sisäpuolella ovat historian saatossa viihtyneet monet taiteilijat F.E.Sillanpäästä Juice Leskiseen.