Secret Sauceityn Margharita. Kuva: Kari Jokinen

Kalevan pizzaskene otti viime vuonna uuden askeleen, kun pop up -tyyliin startannut Secret Sauceity Pizza pääsi pysyvästi oikeaan keittiöön, legendaarisen Myssyn paikalle paistelemaan pizzojaan. Nyt uusi askel on otettu ennennäkemättömän ja -maistamattoman pizzamaun tiimoilta – lakupizza on lanseerattu!

Stand up -koomikkonakin tunnettu Petri Hankonen on Tampereen salaperäisen pizzakultin päätekijä. Secret Sauceityssa kaiken ydin on mielikuvituksen lento ja raaka-aineiden luova käyttö. Oman, salaisen pohjan ja kastikkeen päälle on hyvä rakentaa uudenlaisia makuelämyksiä.

Secret Sauceityn salamyhkäisyydestä huolimatta nyt on paljastettu aivan uudenlainen pizza, jossa Kouvolan Lakritsin kastike kohtaa Aurajuuston, mascarponen, suolapähkinät ja tuoreen basilikan.

Lakupizza on Secret Sauceityn uusinta uutta. Kuva: Kari Jokinen

– Rajoja ei passaa asettaa. Oli hienoa huomata, kun vegaaninen currywurst pizzassa hämmensi kaikki lihansyöjät. Myös Vegemin vegesiipien siipipizza on lentänyt kiihtyvällä tahdilla niin vegaanien kuin lihansyöjienkin suuhun.

Vegaani- ja kasvisvaihtoehtojen lisäksi Secret Sauceity Pizza tarjoaa omanlaisia makuelämyksiä myös sekasyöjille. Ja kuten ravintolan tyyliin kuuluu, Hankosen ideamylly jauhaa päivin öin.

– Mereneläviä ei ole valikoimassa vielä ollenkaan, mutta haaveena olisi käyttää läheltä pyydettyä kalaa.

– Lisäksi olisi hienoa saada raaka-aineeksi paikallista riistaa: Oh Deer -pizza on väijynyt mielessä jo pitkään. Haluaisin päästä tekemään siihen karpalohilloketta. Paikalliset metsästysseurat, ottakaa yhteyttä, Hankonen kehottaa.

Yhteistyön hedelmiä pääsee aikiolopäivinä maistelemaan keskiviikosta lauantaihin ja myös baari palvelee koko ajan normaaliin tapaan.

Pizzaa Tampereella – Secret Sauceity Kievari Kaksissa Kasvoissa. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fiPizzaa Tampereella – Secret Sauceity on tehnyt useita pop up -tempauksia Tampereella – mm. Rillingissä ja Kievari Kaksissa Kasvoissa. Nyt salaisen pizzakultin uuni hehkuu pysyvästi kuumana Kalevassa Pizzeria Myssyssä. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi