Kauniiksi kukitettu, kermainen ja pähkinöillä kukkuroitettu juuressosekeitto tarjotaan leivän kera.

Kulttuuriravintola Kivi on uudistanut annoskimaraansa syksyisen rehevämakuiseksi. Uudet ruokaisat annokset ovat makurikasta ja värikylläistä rentoa syötävää, jonka esillepanoonkin panostetaan. Kysyntä on kasvattanut kasvisvoittoisten annosten arsenaalia.

Kylmäsavulohitäytteistä uuniperunaa, falafelpyöryköitä tomaatti-yrttikastikkeella, paahdettuja syysjuureksia savujuuston kanssa, pähkinäistä juuressosekeittoa… Kiven annokset ovat ruokaisaa, mutta silti ähkykoomaan vaivuttamatonta kasvisvoittoista syötävää, joka sopii esimerkiksi teatterinäytöksen alle, päälle tai Kiven oman ohjelman aikana nautittavaksi. Kylkeen piisaa passeleita juomakandidaatteja baaritiskin mittavasta valikoimasta.

Savujuustosalaattia, paahdettua syysjuuresta ja kurpitsaa.

Kiven viikot ovat usein erilaisten kulttuuritapahtumain täyteisiä, mutta viikonloput on rauhoitettu rentoon baarioleiluun ja seurusteluun hyvän ruoan sekä juoman parissa. Ja toki syödä voi esimerkiksi suosittujen Down Home Kivi -bluesiltojen tai teatterillisten esitystenkin aikana. Annokset onkin luotu myös sitä silmälläpitäen.

– Tämä on sellaista helposti esityksien lomassakin nautittavaa ruokaa, Kiven ja Tampereen Teatterin keittiömestari Antti Tuomi kertoilee.

Monet tulevat kyllä mielellään syömään jo hyvissä ajoin ennen Kiven esityksiä, jolloin he voivat samalla näppärästi ja hivenen juonikkaasti valita suosituimmat paikat lavan tai ikkunoiden vierestä. Ravintola kun on ohjelmallisina iltoina usein todella täyteläinen ja parhaat paikat napsitaan nopsaan.

Paitsi että Kiveen voi saapua syömään tunnelmallisesti myös ennen viereisen Tampereen Teatterin näytöksiä – ehkäpä samalla ahkeraan paikalla piipahteleviin näyttelijöihinkin törmäten – voi sinne suunnata myös väliajalla joko lasilliselle, tuopposelle tai leivonnaiselle. Vitriinistä löytyy aivan samoja leivonnaisia kuin teatterin kahviostakin, mutta juoma-arsenaali on huomattavasti teatterin puolta mittavampaa sorttia.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Kivi
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY