Musiikki- ja olutalan erikoismiehet ovat asialla, kun Plevnan terassilla nautitaan kesästä. DJ Juissin (vas.) rytmittämällä Vinyyliverannalla kunnellaan kasarirytmejä ja kulautellaan Sam Viitaniemen valmistamia Koskipanimon tuotteita. Uutuushoukutin on hurjahumalainen Petolintu Galaxy.

Panimoravintola Plevnassa on peto irti! Suorastaan eeppisen humalamaineen Petolintu on tehnyt paluun Koskipanimon panimomestari Sam Viitaniemen hellästi hautomana ja uusin hittihumalin höystettynä.

Kun Koskipanimon Petolintu pyrähti ensimmäistä kertaa tarjolle vuonna 2009, se väänsi humalanupit kaakkoon ja sai olutharrastajien pupillit pullistumaan innosta.

– Silloin se tärisytti ja järisytti maailmaa, että kuinka näin vahvasti humaloitua pilsiä voi olla olemassakaan. Sinä ensimmäisenä vuotenaan se arvosteltiin Suomessa Rate Beerin ykköseksi. Taitaa se vieläkin olla Suomen parhaimmaksi arvosteltu pils, Viitaniemi sanailee aikaansa edellä olleesta oluesta.

Viitaniemi on hautonut mielessään Petolinnun uutta tulemista. Nyt olutvelho sitten tuumi ajan olevan passeli kyseisen pilsin paluulle uusin humalin höystettynä. Tällä kertaa hän käytti australialaista, hyvin haluttua Galaxy-humalaa, joka on räyhäkkyydessään hyvin hedelmäinen ja moniulotteinen. Ja Petolintu nousi kuin Feeniks-lintu humalasäkistä!

– Tämä on todella rajusti humaloitu pils, katkerot 100. Runko on suhteellisen kuiva ja ohut, joten humala maistuu siinä kyllä todella. Se suorastaan räjäyttää suun. Joskus puhutaan ensi puraisusta, mutta tämä puraisee joka kerta! Melkein amalgaamit tippuu, kun tätä ottaa, Viitaniemi nauraa.

Uutta oluessa on myös etiketti. Se on Viitaniemen tyttären tekemä, mistä olutguru onkin erittäin ylpeä. Petolintua löytyy paitsi ravintolan juomatarjonnasta, myös Plevnan olutkaupan kylmäkaapista, josta sitä voi noukkia mukaan kotona maisteltavaksi. Ja koska alkoholiprosentti on passeli myös markettimyyntiin, saattaa olutta olla saatavilla jossain vaiheessa myös kaupoissa.

Oluen ja ruoan ohella viihdykettä tarjoilee jo tutuksi käyneeseen tapaan DJ Juissin Vinyyliveranta.

– Tämä on nyt jo Vinyyliverannan kolmas vuosi. Soitan pääsääntöisesti kasaribiisejä, monille tuttuja hittejä, mutta pitempinä maxi-versioina. Sellaista musiikkia, jota on kiva kuunnella ja jonka tahtiin voi jalkakin vähän vipattaa, kuvailee Juissi keskiviikkoiltojen hilpeähenkistä rytmikattausta.
Lasiseinäisellä katetulla terassilla on lämpöiset kesätunnelmat keleistä riippumatta.

DJ Juissin Vinyyliveranta Plevnassa keskiviikkoisin 2.6.-25.8. klo 17-21. HUOM! Seuraa ravintolan tiedotusta tapahtumasta.