Pyynikin Brewhousen mikropanimosta syntyy todella mielenkiintoisia erikoiseriä ja niistä vastaava Samuli Peltonummi luettelee kauden tuotoksista muutaman mehevän maltaisen.

Arvovaltainen brittiläinen talouslehti Financial Times on listannut tamperelaisen Pyynikin Brewing Companyn tämän hetken nopeimmin kasvavaksi panimoalan yritykseksi Euroopassa. FT1000-raportissa on mukana 3 yritystä Suomesta. Pyynikin Brewing Company on näistä ensimmäinen. Panimo on listattu Food and Beverage -kategoriassa, jossa on mukana 30 yritystä eri puolilta Eurooppaa.

Lue myös osakeannista, jonka tavoitteenA Pyynikin Brewing Company Oy muuttaa omaan kiinteis-
töön ja kasvattaa tuotantokapasiteetti 10 mil-
joonaan litraan.

– Rye Wine – 9,5% on yhteistyöolut portugalilaisen Dois Corvos -panimon kanssa. Kyseinen olut tehtiin alunperin kolme vuotta sitten Lissabonissa ja viimeisteltiin Moscatel-tynnyrissä. Toisinto Suomessa sai tynnyrin sijaan vuoden tankkikypsytyksen. Voimakkaan rukiinen, maltainen ja kuivahedelmäinen, Peltonummi kertoo.
Amerikkalaisilla humalalajikkeilla maustettu tuplaipa, Dipaton Tammikuu – 9,4% on voimakkaan maltainen, katkeroinen ja hedelmäinen.
– Seuraavaksi tulossa on vahva, paahdetulla kookoslastulla ja kaakaonibsillä maustettu stout, josta tarkemmin myöhemmin, lisää Peltonummi.

Ruokien kanssa kauden oluita pääpanimolta

Pyynikin Käsityöläispanimon oman panimoravintolan tuotteet löytyvät kattavasti ravintolan olutsuosituksista. Esimerkiksi Vahvaportteri on sovitettu talon poroannokselle sekä härän sisäfileepihville olutkastikkeella.

Vahvaportteri on yksi panimon useista porttereista ja yksi sen ensimmäisistä kansainvälistä tunnustusta saaneista oluista. Olut voitti Saksasta Global Association of Craft Beer Brewersin järjestämässä kilpailussa MM-kultaa portterisarjassa. Pyynikkiin suunnattiin silloin valokeiloja ulkomaita myöden ja tilauksia alkoi sadella.

Pyynikin Brewhousessa ohjattuja ja omatoimisia tastingeja ruoalla ja ilman