ihku-tiski-kohokohdat
IHKUn pubin puolella on varsin messevä ja vaihtuvainen olutvalikoima. Asiakkaat osaavat jo tulla kyselemään mitä uutta hanoista tai pulloista tällä kertaa löytyy.

HUOM! Artikkelissa on osittain vanhentunutta tietoa.

Mitä jos saisit samassa paketissa pubin, karaoke-baarin ja yökerhon live-keikkakarkeloilla höystettynä? Se mukavan maltaisen valikoiman pubi olisi auki neljään asti, pääsisit näkemään ja kokemaan aidosti nimekkäiden artistien esityksiä pikkurahalla ja yökerhossa saisikin halutessaan makustella laadukkaita tisleitä karaokelaulannan lomassa… Bar IHKUssa onnistuu!

ihku-sami-vaahtikari-kohokohdat
Sami Vaahtikari on IHKUn pubi-isäntä.

Hämeenkatu 23:ssa asustava IHKU Tampere on monelle tamperelaiselle vielä tuntematon ravintolasuuruus. Nimi saattaa kilisyttää päässä etäisesti vain yökerhokelloja, mutta todellisuudessa IHKU on likimain käsittämättömän monipuolinen yhdistelmä pubia ja yökerhoa erilaisine palveluineen ja viihdearsenaaleineen. Joka päivä auki, joka päivä jotain viihdykettä.

– Haastamme vähän käsitystä siitä, mitä yökerhoelämä on. Tässä on mahdollisuus tulla pubiin, siirtyä siitä karaoken ja yökerhon puolelle, käydä keikalla ja tulla vaikka takaisin pubin puolelle ja istuskella neljään asti. Juomien kanssa voi liikkua tiloissa vapaasti, pubi-isäntä Sami Vaahtikari kuvailee.

Muovituoppeja EI näy. Laadukkuudessaankin IHKU on lupsakka ja pipaa kiristämätön paikka.

Ensimmäinen IHKU lähti vuonna 2009 Levillä liikenteeseen. Pieni yksityisomisteinen yritys päätti erottautua hyvällä palvelulla ja nimekäällä artistikattauksella. Homma lähti lentoon sillä seurauksella, että myös Oulu ja Tampere ovat saaneet omat IHKUnsa. Vaikka IHKUja on kolme, on jokaisen paikan tunnelma persoonallinen ja työtiimi omansa. Myös Tampereella hyvään palveluun ja laadukkaisiin tuotteisiin panostetaan lujasti, eikä muovituoppeja näy. Laadukkuudessaankin IHKU on lupsakka ja pipaa kiristämätön paikka.

– Ovesta sisään tullessaan ei tarvitse olla mikään maailman erikoisin ihminen. IHKU on sillä lailla sopivasti juntti, Vaahtikari toteaa veikeästi ja kertoo leppoisan baarin asiakaskunnan ikähaitarin venyvän ilahduttavan sulavasti parikymppisestä kahdeksankymppiseen.

ihku-hanat-kohokohdat

Pubin baaritiskilla vaihtuvia hanoja on neljä, joista kotimaisia pienpanimo-oluita valutellaan yleensä parista. Pullotavarana maltaisia herkkuja on nelisenkymmentä eri sorttia. Myös siiderivalikoima on varsin mukavainen, ja laatusiiderien kysynnän hienoinen nousu onkin huomattu, vaikka pienpanimobuumi maltaisine makuineen vielä jyrääkin. Kaiken kaikkiaan IHKUn juomavalikoimassa juhlii eläväisyys ja vaihtuvuus.

– Asiakkaat osaavat jo tulla kysymään, mitä uutta hanoista tai pulloista tänään löytyy. Pyrimme kiireen salliessa aina myös kertomaan uusista tuotteista ja vieläpä niin, että asiakas myös oppii jotain uutta, Vaahtikari kertoo.

Musaa pyöritellään laidasta laitaan. Musiikkimaisema muokkautuu myös sen mukaan, kuka IHKUn persoonallisen henkilökunnan jäsenistä sattuu tiskin takana häärimään. Toki musiikkitoiveitakin passaa esittää. Ruuduilta taas tuutataan urheilua tulemaan. Leppoisia seurusteluryhmiä on moninaisia.

ihku-mikes-monster-jam-3-kohokohdat
Mike’s Monster Jam rokkaa maanantaisin klo 23.30 alkaen.

Yökerhon puolen karaokebaari on toteutettu tyylikkäästi ja ammattimaisesti niin laitteiston, valojen kuin esiintymislavan keskeisen sijoittelun puolestakin. Live-puolella taas nähdään ja kuullaan kunnon keikkameininkiä bilebändeistä huippuartisteihin aina klo 23.30 startaten. Myös aito ja alkuperäinen Mike’s Monster Jam maineikkaine ammattilaisjamitteluineen on siirtynyt IHKUn hellään huomaan. Ohjelmaa paikassa piisaa siis viikon jokaiselle päivälle.

– Maanantaisin on Mike’s Monster Jam, tiistaisin biljardia pubissa, keskiviikkoisiin DJ-vetoisia livebändejä, torstaisin Mäkisen Samin tietovisa, perjantaisin ja lauantaisin bilebändejä tai huippuartisteja, sunnuntaisin Sunnariklubi, Vaahtikari luettelee IHKUn mittavaa ohjelmatarjontaa valottaen.

IHKUn yökerhon ja karaoke-baarin puolelle on 3 euron narikkamaksu sekä keikkailtoina mahdollinen lippumaksu. Pubin puolelle pääsee aina vapaasti. Kuin kotisohvalle istahtaisi.

KOTISIVU
IHKU Facebookissa

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Toni ja Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

ihku-mikes-monster-jam-2-kohokohdat
Jokamaanantaisissa Mike’s Monster Jam -illoissa nähdään nimekkäitäkin rock-työläisiä viettämässä vapaailtaa ja soittamassa erilaisissa kokoonpanoissa.