Finlaysonin Palatsin puistoterassi on avoinna uusin annoksin ja juomin. Tänä kesänä terassilla siemaillaan paitsi erilaisia viinejä, myös pirkanmaalaisen Nokian Panimon juomia.

Finlaysonin Palatsi – Puistoravintola Tampereella - Ilmainen pysäköinti asiakkaille
Finlaysonin Palatsin terassilistalta löytyy tänä kesänä monenlaisia annoksia ylikypsästä ankanrinnasta burgeriin, salaateista Toast Skageniin ja kuvan Tapas Bowlista Päivän kala -annokseen.

Monet Finlaysonin Palatsin asiakkaista odottavat valkoisten aurinkovarjojen avautumista puistoterassilla. Se on merkki kesän alkamisesta ja tilaisuudesta istuksia ruokaillen ja siemaillen Tampereen ”Pikku-Italiassa”.

– Moni asiakas on sanonut, että terassimme on kuin pikamatka Italiaan, kun täällä aurinko hellii, suihkulähde solisee ja lasissa kuplii prosecco, kertoo ravintolapäällikkö Marja Itämetsä.

Finlaysonin puisto – Wilhelm von Nottbeckin puisto
Finlaysonin Palatsin terassi on kiistatta Tampereen vehrein. Wilhelm von Nottbeckin puiston ja Tammerkosken virtauksen yhdistelmä tekee paikasta rauhallisen keitaan suojassa ydinkeskustan kiireestä.

Ympäröivän vehreyden ja Tammerkosken virtauksen yhdistelmä tekeekin paikasta rauhallisen keitaan aivan keskustassa, mutta silti suojassa ydinkeskustan kiireestä. Piipahtaa voi vaikkapa jäätelölle tai jäädytetylle valkosuklaa-juustokakulle kävelylenkin lomassa. Paikalle on helppo suunnata paitsi kävellen, myös pyöräillen tai autoillen. Ravintolallahan on ilmainen pysäköinti.

Tänä kesänä terassilistalta löytyy monenlaisia annoksia ylikypsästä ankanrinnasta burgeriin, salaateista Toast Skageniin ja Tapas tai Vege Bowlista vaihtuvista eväkkäistä kokattavaan Päivän kalaan.

– Tapas Bowl on tapas-lajitelma salaatin kera. Siinä salaattipohjan päälle on aseteltu viininlehtikääryleitä, friteerattua halloumijuustoa, marinoitua artisokkaa sekä parsaa, serranokinkkua ja siivu talon leipää, kuvailee Itämetsä.

Annos on saatavilla myös vegaanisena versiona, jolloin juusto vaihtuu vegaaniseen ja serranokinkku paahdettuihin kukkakaaleihin.

Finlaysonin Palatsi hyödyntää luottokalastajiensa antimia, joten Päivän kala -annoksen eväkkäänä saattaa paistatella hyvinkin läheltä pyydettyä kalaa. Tänään se sattui olemaan nieriää, joka tuotiin tarjolle beurre blanc -kastikkeen ja vaihtuvien kauden kasvisten, eli naattiporkkanoiden ja varsibroccoliinien kera.

Terassibaarin juomavalikoima on puolestaan uudistunut oluiden osalta.

– Nokian Panimolla on monipuolinen ja laadukas tuotevalikoima. Haluamme myös tukea paikallista panimotoimintaa. Meillä on heiltä hiilineutraalia Keisari Luomu pils, Keisari Mosaic IPA ja Keisari Sauvin Sour. Alkoholittomissa mocktail-juomissa löytyy Italian Spritz sekä Strawberry Margarita.

Terassijuomaksi sointuu mainiosti myös viini. Erityisen iloinen Itämetsä on roseen saamasta suosiosta.

– Tuntuu siltä, että roseeviini on viimein löytänyt tiensä suomalaisten kesämakuun.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Finlaysonin alueen Kotkankalliolta vartioidaan Tammerkosken kansallismaisemaa