Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-halli muuttuu drive-in-teatteriksi! Drive-in-leffaviikko 2020:n aikana esitetään useampia näytöksiä lapsille ja perheille sekä nuorisolle ja aikuisille suunnatuista elokuvista. Drive-in-teatteri on luotu sisätiloihin A-halliin, eli yleisö istuu näytösten ajan omissa autoissaan.

Koronaviruksen takia Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen tilat tyhjentyivät messuista ja tapahtumista kevään ja kesän osalta. Poikkeustilanne pakotti miettimään nopeasti uusia tekemisen muotoja ja maaliskuussa heräsi ajatus drive-in-teatterin toteuttamisesta sisätiloihin.

Leffaviikon näytöksiin on sallittua tulla ainoastaan henkilöautoilla tai sitä pienemmillä kulkuneuvoilla. Näytöksen äänet kuuluvat tavallisella FM-taajuudella autoradiosta. Auton moottori on sammutettava näytöksen ajaksi, mutta virta on pidettävä päällä radion toimimiseksi. Ennen leffanautintoihin suuntaamista kannattaa tarkistaa, että oma auto ei mene virransäästötilaan, vaan sallii radion käyttämisen myös moottorin sammuksissa ollessa.

Yhdessä näytöksessä voi olla kerrallaan noin 70–80 henkilöautoa riittävillä väleillä ja ihmiset istuvat omissa autoissaan koko näytöksen ajan. Ennakkoon tilatut leffaherkut jaetaan sisääntulon yhteydessä suoraan autoihin.

Drive-in-leffaviikko 2020: Aika jonka sain, Midway, Koiranpäivät ja Corgi – kuningattaren koiranpentu

Drive-in-leffaviikko 2020 starttaa maanantaina 1.6. kutsuvierasnäytöksillä. Lippuja myydään tiistaista sunnuntaihin 2.–7.6. esitettäviin elokuvanäytöksiin. Leffaviikon lastenelokuvina tullaan esittämään Shrek-elokuvan tekijöiden uutuusanimaatio Koiranpäivät (K-7) ja brittihovin lellikkikoira Rexin seikkailuista kertova Corgi – Kuningattaren koiranpentu (K-7). Nuorisolle ja aikuisille suunnattuina elokuvina nähdään Tuukka Temosen uutuuselokuva Aika jonka sain (K-12) sekä The Independence Day, The Day After Tomorrow ja 2012 -elokuvien ohjaajan Roland Emmerichin uusi tositapahtumiin perustuva elokuva Midway (K-12).

Lapsille ja perheille suunnatut elokuvat esitetään tiistaista perjantaihin klo 17 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 15. Nuorisolle ja aikuisille suunnatut elokuvat esitetään tiistaista perjantaihin klo 21 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 19. Elokuvaliput kaikkiin näytöksiin maksavat 25 euroa / auto.

Tarkemmat tiedot Drive-in-leffaviikon 2020 elokuvista, esitysajoista ja ohjeistuksista  Finland Eventsin nettisivuilla osoitteessa www.finlandevents.fi/driveinleffaviikko. Lippujen verkkokauppa toimii samassa osoitteessa. Verkosta voi ostaa ennakkoon myös leffaherkut, jotka elokuvayleisölle toimittaa suoraan autoihin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ravintolatoiminnasta vastaava Finland Restaurants Oy Finnresta. Drive-in-leffaviikon 2020 toteuttaa Tampereen Messut Oy:n tapahtumatoimisto Finland Events.