Korealaisia siipiä löytyy niin erillisen annoksen muodossa kuin jaettavaksi suunnitellulle Splatter-maistelulaudalle muiden makujen kanssa koottuna. Kuva: Sampo Pystynen

Burgerit niin smashina kuin perinteisin pihvein varustettuna ovat olleet Dam Barin kysytyimpiä syötäviä alusta asti. Rinnalle nousivat nopsakasti makeantulisella korealaisella bbq-kastikkeella hunnutetut siivet. Niiden suosion siivittämänä burger-rintamalle päätettiin hiljattain tehdä korealainen kana -versio, joka lähti myös lentoon saman tien.

– Burgerit ovat meillä iso juttu. Aina listan vaihtuessa tulee joku uusi, vaihtuvainen annos ja nyt se on korealainen kana, ravintoloitsija Kimmo Sirviö kertoo.

Korean Fried Chicken -burgerin perunasämpylän välistä löytyy friteerattua kanaa, KFC-kastiketta sekä saman ravintolan reseptillä tehtyä kimchiä, cheddaria sekä majoneesia. Kuva: Sampo Pystynen

Syy kahteen korealaisteemaiseen annokseen listalla löytyy Sirviön toisesta ravintolasta, Aloha Ramenista, jonka KFC ramen -annoksesta tuttua kastiketta päätettiin testata Damin siipitouhuihin. Korealaisten siipien suosio löi pian Sirviön pian ällikällä. Kastiketta ryhdyttiin jopa kyselemään kotikäyttöön ostettavaksi.

– Korealaisia siipiä menee kyllä ihan älyttömästi! Ja kastiketta haluttaisiin ostaa mukaan, vaikka se ei liiketoimintaamme kuulu, emmekä siis sellaista harrastakaan. Helsinkiin myimme kuitenkin yhden ison satsin, kun niin kovasti pyydettiin, Sirviö paljastaa.

Letkeään ruokailuun sopivia annoksia löytyy listalta muitakin, kuten esimerkiksi Truffle Mac ’n Cheese. Kyseinen comfort food -klassikko on nimensä mukaisesti aateloitu tryffelillä, saksanpähkinäparmesaanilla ja sitruunavoilla. Paikallisväriä ja makua valikoimassa on Veljekset Mattilan leivitetyn nakin sisuksiinsa kätkevän corndogin muodossa.

Mikäli Damin makuihin haluaa tutustua kertaistumalla laajemmalla skaalalla, ei mikään estä tilaamasta pikkusyötäviä vaikka pöydän täyteen, mutta annosvalikoiman Splatter on kahdelle jaettavaksi suunniteltu lauta, jolle on kasattu kirjo Damin makuja muun muassa possunkyljestä tarter tots -perunoihin ja maissintähkäribseistä niihin suursuosittuihin korealaisiin siipiin saakka.

Tokyo Lounge -teemainen karaoke-tila on varattavissa yksityistilaisuuksiin. Kuva: Kohokohdat.fi

Eivätkä syötävät ole ainoa Aasian suuntaan viehkosti kurkottava viihdyke, sillä ravintolaan on vaivihkaa avattu hiukkasen kätkössä piilevä Tokyo Lounge -teemainen karaoke-tila. Helposti 15-20 henkilöä suojaansa mahduttava tila on varattavissa yksityistilaisuuksiin.

Dam Bar, Satakunnankatu 13 B. 

Teksti: Kohokohdat.fi

Kuva: Sampo Pystynen