Leo ”Jagger” Partanen (vas.), Elina Kokkonen ja Tatu Koivula ovat Broorin energinen tiimi.

Broor on paikka piipahtaa lasilliselle töiden jälkeen, aperitiiville ennen illalliselle suuntaamista tai tavata ystäviä yhdessä kilistellen ja iltaa pitkään istuskellen. Kyseessä on vahvasti juomakärki edellä kulkeva viinibaari, mutta saapa sieltä lasillisten lomaan myös pikkuisia annoksia.

Linja-autoasemaa vastapäätä sijaitsevan Broorin liiketilalla on pitkä olutbaarihistoria, mutta uuden omistajakaksikko Jussi ja Antti Airilan käsissä paikka muuttui viinivetoiseksi. Kyseisiä juomia löytyykin kuplivista rosee- ja naturalviineihin saakka. Liitutaulutarjonnan lisäksi myös viinikaapin kätköistä löytyy aina pulloittain ja toisinaan laseittainkin saatavilla olevia herkkuja. Myös muita juomia, kuten kovasti kysyttyä vermuttia ja oluttakin on.

– Meidät on otettu hienosti vastaan. Etenkin siitä on tullut kiitosta, että tarjoamme viiniä ja sen kanssa pientä syötävää. Oluttakin on kyselty ja kyllä meiltä edelleen sitäkin saa, mutta pullotuotteiden lisäksi näin aluksi vain yhdestä hanasta. Toinen on tulossa pian, Fabricista tuttu ravintolapäällikkö Elina Kokkonen kertoilee.

Broorin valikoima elää alituiseen niin juomien kuin annostenkin suhteen. Baaritiskin liitutauluilta voi lukea parhaillaan tarjolla olevat maut kumpaisellakin rintamalla.

Yksi Tatu Koivulan salaisista aseista on edustalla näkyvä Pacojet, jolla keittiömestari tuultaa Broorin annoksiin mm. fariini-vaniljajäätelöä.

Uudenkiiltävässä ja pienessä mutta tehoisassa keittiössä annoksia tuultaa mm. Fabricissa keittänyt Tatu Koivula.

– On ollut hienoa ja mielenkiintoista olla tässä projektissa alusta asti mukana, saada niin paljon vapauksia suunnitella, tehdä ja toimia oman keittiöfilosofian mukaan, Koivula summaa iloisena.

Pikkuisesta keittiöstä nousee annoskauneutta viinien kylkeen rivakkaan tahtiin. Virmakkaan tahtiin vaihtuva annostarjonta on nähtävillä liitutaululla baaritiskin luona.

Kaikkialla Broorissa voi syödä sekä siemailla. Esimerkiksi chef’s table -tyyliin avokeittiön kohdalla kokin peliliikkeitä tähyillen. Pöytävarauksia paikkaan ei kuitenkaan oteta, sillä kyseessä on ennen kaikkea baari.

Jo hittiannoksen aseman saavuttanutta karamellipossua tuloillaan.

– Tämä on ensisijaisesti viinibaari, josta saa myös viinien kanssa sopivia pikkuannoksia. Emme halua profiloitua ruokaravintolaksi, vaikka kyllä täälläkin varmasti vatsansa täyteen saa, jos tilaa listan läpi, toteaa Koivula hymyillen.

– Tarkoitus on kuitenkin se, että viini vie ja hyvä itse tehty ruoka tulee perässä.

Annokset ovat alati ja yllätyksellisestikin saataville tulevien raaka-aineiden mukaan vaihtuvaisia, löyhälti linjaltaan skandinaavissävytteisiä. Tiukkoja raja-aitoja ei siis ole haluttu nostaa makumaailmoja rajoittamaan, ja esimerkiksi palmusokerinen ja tähtianiksinen karamellipossu kirmaakin Aasian suuntaan. Kyseisen jo oitis hittiannoksen asemaan nousseen mausteisen mehevyyden Koivula lupaa muuten säilyvän valikoimassa tovin, sillä sen menekki on pitänyt keittiön perin kiireisenä.

Broor, Hatanpään valtatie 12.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy, ensijulkaisu 27.11.2018