Alkukevät on voimakkaiden bock-oluiden kulta-aikaa etenkin Baijerin alueella. Tuulensuussakin pääsee maistelemaan näitä vielä kalsakoihin kevätkeleihin sopivia tuhteja lämmittäjiä.
– Maaliskuussa alkaa vahvojen bock-oluiden kausi varsinkin Baijerissa, mutta muuallakin nautitiaan vastaavia keväisiä lämmittäjiä. Siellä päin alkaa jo olla ensimmäisiä terassikelejä, mutta viileydestä johtuen kaivataan hieman tuhdimpia lämmittäjiä.
Tuulensuun hanoihin tulee maalis-huhtikuun aikana useampiakin bockeja, mm. erittäin maineikas, runsasmaltainen Paulanerin Salvator Doppelbock sekä muncheniläinen Hofbrauhausin Heller Urbock.
Sorsan Vehnä valikoimaan huhtikuussa
Huhtikuun alussa tulee myyntiin myös Suomen Olutmestari -kilpailun voittaja Juha Sorsan kehittämä vehnäolut. Vehnä on aromeiltaan hedelmäinen ja raikas. Maltaina on käytetty pilsner- ja vehnämallasta suhteessa 50/50. Aromihumalointi on tehty Saazer-humalalajikkeella ja kuivahumalointi saksalaisella Smaragd-lajikkeella. Alkoholia kyseisessä herkussa on 5,8 prosenttia. Vehnää on saatavilla kesän ajan.
Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy
[include]a_tuulensuu.php[/include]