Blinejä Tammerissa
Blinejä Tammerissa.

Bistro Tammerissa on tarjolla pikkuisia aurinkoja eli blinejä 6.4. asti. Radisson Blu Grand Hotel Tammerin keittiöpäällikkö Tomi Rinne on suunnitellut klassikkohotellin rentoon korttelibistroon täytteiltään runsaan ja monipuolisen blinikokoelman. Kaikki blinit ovat gluteenittomia.

Helsingin ravintolakentältä Tampereelle jokunen vuosi sitten rantautunut Rinne tunnustautuu suureksi blinien ystäväksi, joka on kierrellyt aina suurella innolla sekä nuoren kokin uteliaisuudella suosituimpia bliniravintoloita entisessä kotikaupungissaan. Tammer taas on yksi Tampereen perinteisimmistä blinipaikoista. Helsingissä taas esimerkiksi Salutorgetin ja Lasipalatsin blineillä on aivan suunnaton suosio ja blinejä myydään siellä tuhansittain kevättalven herkkuna.

Koko värisuora haltuun

Blineihin voi Tammerissa tutustua monella tavalla: alkuruokana, pääruokana ja ottamalla koko blinitäytevalikoiman haltuun. Rinne nimittäin halusi tuoda tarjolle mahdollisuuden tutustua samalla kertaa kaikkiin täytteisiin.

– Itse Helsingissä monia bliniviikkoja kiertäneenä kaipaan aina mahdollisuutta maistaa monenlaisia täytteitä, sillä juuri ne kruunaavat sen hyvin rapeaksi paistetun blinin.

Suomalainen versio nykyään jo perinneherkun asemassa

Blineistä on muodostunut Suomessa ajan myötä meille talvinen perinneherkku. Itänaapurista meille rantautunut blini on saanut Suomenniemellä omat ominaispiirteensä eroten alkuperäisestä venäläisestä versiosta. Venäjällä blinit ovat suuria räiskäleitä ja niin ohuita, että niistä kuultaa valo läpi.

– Samaa taikinaa käytetään Venäjällä sekä suolaisten että makeiden blinien valmistamiseen, kertoo Rinne itsekin kuulleensa venäläiseltä herrasmieheltä.

Suomessa tykätään muhkeista blinimuodoista ja täällä blinejä nostatetaan enemmän. Tästä johtuu, että suomalaiset pitävät naapurimaan blinejä lättyinä, eivätkä venäläiset taas tunnista suomalaisia blinejä blineiksi lainkaan.

Katso Tammerin bliniherkut tästä.

Katso Ylen haastattelu. Tunnistaako moskovalainen suomalaisen version bliniksi? tästä.

 

Tapahtuma > Ravintolat


Bistro Tammerissa on tarjolla Blinejä 13.1.-6.4.2021

 ma-pe 11> la 16>
 Hintaluokka: Menu 
 Tapahtuma verkossa

 

 

Tapahtumapaikka


Bistro Tammer
 Satakunnankatu 13
Tampere