Ravintola Astorin uudistunut myöhäissyksyisen rehevä kausimenu tuo sato- ja riistakauden maut lautasille: kurpitsaa, hirveä, puolukoita. Ja Suomi 100 -menulla poseeraavan poron sekä jaloviinamansikat.

Kausimenu starttaa kurpitsansiemenillä runsastetulla kurpitsakeitolla. Pääruoka-annoksessa taas sarvipää komeilee kermaisen ja muhkean hirvi-wallenbergin muodossa.

– Hirvisesonki on nyt alkamassa, ja halusimme tehdä hirvenlihasta klassisen, kermaisen wallenbergin. Uskoisin, että hirvi tässä muodossaan osuu ja uppoaa myös sellaisille, joille hirvi esimerkiksi ulkofileepihvinä ei välttämättä maistu. Prykmestarilta sitten annoksen kylkeen maukas savuolut, ravintolapäällikkö Simo Järvenpää suosittelee.

Kauteen sopivaisesti jälkiruoasta löytyy marjaisia makuja puolukkapaistokseksi pyöräytettynä.

Kausimenun lisäksi myös Astorin brasserie- ja à la carte -listat ovat uudistuneet. Uutuutena on myös suomalaista raaka-aineista ammentava Suomi 100 -menu. Annoskokonaisuus alkaa kylmäsavulohta, graavisiikaa, jokirapu-skagenia ja katajanmarjasilakoita sisältävällä alkuruoalla. Pääruoaksi tarjotaan poroa parillakin tavalla, pariloituna ulkofileenä sekä poronmaksafrikadellina. Jälkiruoaksi on nostettu jaloviinamansikat.

– Yleensähän tarjotaan konjakkimansikoita, mutta halusimme käyttää tässä jaloviinaa. Se on kuitenkin meidän viinoistamme jaloin, Järvenpää toteaa hymyillen.

Astorin kausimenu

KURPITSAKEITTOA
Keittoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä

HIRVI-WALLENBERG
Klassikkopihvi jauhetusta hirvenlihasta

PUOLUKKAPAISTOS

39€

Astorin Suomi 100v.-menu

KALALAUTANEN

kylmäsavulohta, graavisiikaa, jokirapu- skagenia ja katajanmarjasilakoita

POROA À LA ASTOR
Pariloitua poron ulkofileetä sekä poronmaksafrikadellia.

JALOVIINAMANSIKAT

45€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

RAVINTOLA ASTOR ARTIKKELEISSA

Piia Kärnän pianomusiikki on Astorin asiakkaiden tunteiden tulkki

Ravintola Astorin elävä pianomusiikki on jo käsite ja flyygeli sen sydän. Piia Kärnä on ehtinyt tulkita musiikkia sekä asiakkaiden tunteita Astorissa tämän vuoden helmikuuhun...

Astorin kausimenulla sydäntalven jouluisia makuja

Astorin tuore kausimenu johdattaa ajatukset ja makuhermot jo jouluisiin tunnelmiin.

Kotimaisia raaka-aineita Astorin kausimenulla ja ruokalistalla

Syksy näkyyy Astorin annosvalikoimassa riistaisina ja muhevina makuina. Sekä ravintolan kausimenu että à la carte ovat uudistuneet. Kummallakin maistuu metsä.