Anette Mellin on juuri aloittanut ravintolanjohtajana Puistossa, aivan Hämeensillan kupeessa. Mellinillä on vahva lähiruokatausta, hyvät yhteydet pirkanmaalaisiin ruoka- sekä juomatuottajiin ja intoa hyödyntää villejäkin luonnonraaka-aineita. Hän onkin ollut iloinen löytäessään Puiston porukasta hengenheimolaisuutta tällä saralla.

Anette Mellin on siirtynyt Hopealinjojen laineilta Tammerkosken kuohujen kohinaan aivan kaupungin ytimeen. Ravintola Puiston ravintolanjohtajana juuri aloittanut Mellin yllättyi paikan monipuolisuudesta ja ilahtui ison kokonaisuuden korkeasta omavalmistusasteesta.

Mellin on yksi Pirkanmaan maineikkaimmista keittiömestareista. Aikaisemmin hän on työskennellyt muiden muassa Hopealinjojen ravintolatoimenjohtajana, Ahlmanilla niin opetustehtävissä kuin ravintolapäällikkönäkin sekä toiminut Parasta Pöytään Pirkanmaalta -lähiruokahankkeen projektipäällikkönä. Mellin tuntee mainiosti pirkanmaalaiset ruoka- ja juomatuottajat ja onkin ollut iloinen löytäessään Puiston porukasta hengenheimolaisuutta tälläkin saralla.

– Tulin taloon, jonka kanssa tahtotila, keittiöfilosofia ja ajatus sekä raaka-aineista että tyylistä tuntuu olevan yhteinen.

Ravintola Puiston johtoon Mellin napattiin hieman yllättäen tänä keväänä.

– Ajattelin, että tässä on vielä vuosia aikaa tehdä töitä erilaisissa ympäristöissä, kehittyä ja kehittää. Työ Puistossa tuntui muutenkin luonnolliselta jatkumolta. Uraani ovat leimanneet historialliset paikat, ja tässä ollaan taas yhden maamerkin äärellä, tuumaa Mellin pitkän ravintolahistorian rakennuksessa aivan Hämeensillan kupeessa.

Muita Mellinin uran perinteikkäitä paikkoja ovat olleet niin Ravintola Viikinsaari, Ahlman, teatteriravintola Natalie kuin Tampereen Raatihuonekin.

Ravintolanjohtaja Anette Mellin ilahtui ison ravintolakokonaisuuden isosta omavalmistusasteesta. Esimerkiksi jäätelöt valmistetaan itse ja talossa on myös oma kondiittori, joka leipoo itse leivät ja leivonnaiset.

Puisto pääsi yllättämään Mellinin paitsi paikan monipuolisuudella viinibaarista aamiaistarjoiluihin ja mittavan valikoiman leivonnaisiin, myös kaikkinaisella omavalmistusasteen korkeudella.

– Tämä on tosi iso talo, mutta iso on silti käsityön määräkin. Omavalmistusaste on korkea, mikä on hieno juttu. Esimerkiksi jäätelöt tehdään itse ja meillä on myös oma, ihan hämmästyttävän taitava kondiittori, joka leipoo itse leivät ja leivonnaiset. Meiltä saa varmasti kaupungin parhaat kakut!

Mellin on innoissaan uudesta työstään Puiston puikoissa.

– Meillä on täällä tuotekehityksen tuki ja vapauksia kehittää ravintolaa. Minulla on todella hyvä mieli siitä, että takana on leveät ison organisaation hartiat, eikä kaikki lepää näillä Aneten hartioilla.

Monitoimitehoiljana tunnettu Mellin pystyykin nyt keskittymään kehitys- ja ideointityöhön antaumuksellisemmin, vaikka keittiöstä kauhanvarresta tai asiakastyöstä hän ei varmasti maltakaan poissa pysyä. Mellin painottaakin yhdessä tekemisen merkitystä. Myös sen kehitystyön osalta.

– Vaikka minulla on vahva keittiötausta ja aikaisemmin ollut suuri vastuu keittiöistä, olen täällä enemmänkin keittiön tukena ja mentorina, Mellin kuvailee.

– Nopeita liikkeitä ei ole luvassa, sillä tulin ravintolaan tilanteessa, jossa kesä alkaa ja keittiö on jo tehnyt hyvännäköisen uuden kesälistan. Tutustun tässä ensin henkilökuntaan ja he minuun ja jatkamme sitä hyvää työtä, jota täällä on tehty aikaisemminkin. Mietimme vähän myöhemmin sitten yhdessä uusia suuntia.

Ravintola Puisto, Koskipuisto.