Tutustu 1970-luvun elämään ja Suomen sodanjälkeiseen historiaan Urho Kekkosen kotina ja virka-asuntona toimineessa Tamminiemen huvilassa.

Kaksi ja puoli vuotta kestäneen peruskorjauksen jälkeen ovensa jälleen avannut Tamminiemi esittelee muun muassa nykyaikaisin keinoin konservoituja 1970-luvun interiöörejä sekä rakennuksen alkuperäistä asua vastaavaa jugendtyylistä ulkoasua. Näyttelyt ja opastukset perehdyttävät Urho Kekkosen 25-vuotisen presidenttikauden lisäksi Tamminiemen toistenkin isäntien, Risto Rytin ja C. G. Mannerheimin, virkavuosien vaiheisiin.

Ennestään tuttujen huoneiden lisäksi Tamminiemen keittiötilat ovat nyt yleisön nähtävillä. Museo on peruskorjauksen ansiosta entistä saavutettavampi: kaikki museo- ja näyttelytilat ovat Tamminiemessä esteettömiä.

Museovieraat pääsevät Tamminiemessä nauttimaan paitsi upeista tiloista näyttelyineen, myös muun muassa konserteista ja matineoista. Tyylikäs ja moderni Café Adjutantti sekä museokauppa palvelevat asiakkaita lisärakennuksessa. Museon tiloista sali ja yläkerran kokoustila sekä maamme kuuluisimpana pidetty rantasauna ovat myös vuokrattavissa.

Lähde: museo-opas.fi