Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone laajeni yhdeksällä uudella Solo-huoneella. Myöhemmin keväällä 2020 valmistui vielä kymmenen hotellihuonetta lisää. Laajennuksen myötä hotellin huonemäärä nousee 166:een.

Lahden Seurahuoneen uudet hotellihuoneet. Kuva: Antti HaatajaUusissa kahden hengen huoneissa hehkuvat lämpimät värisävyt. Sama värimaailma jatkuu hotellin uudispuolen käytävällä, esimerkiksi seinien rosokuvioisessa vinyylitapetissa.

– Valituilla väreillä on tavoiteltu rauhallista fiilistä, ja palautteiden perusteella olemmekin onnistuneet siinä, hotellinjohtaja Marika Haavisto hymyilee.

Myös valaistus on sävyltään lämmin. Huoneissa on Mount Kelvin -valaistuksenohjausjärjestelmä, josta saa ohjelmoitua kuhunkin huoneeseen joko päivä-, ilta- tai yövalaistuksen tai sammutettua valot kokonaan.

– Näppärä keksintö! Jos esimerkiksi herää keskellä yötä, niin ei tarvitse räväyttää kirkkaita valoja päälle, vaan voi valita himmeämmän yövalaistuksen, kertoo Haavisto.

Lahden Seurahuoneen uudet hotellihuoneet. Kuva: Antti Haataja

Uusissa huoneissa ja niiden kylpyhuoneissa on lisäksi liiketunnistimet, jotka on ohjelmoitu kellonaikojen mukaan.

– Jos tulee huoneeseen ilta-aikaan, niin siellä syttyy automaattisesti iltavalaistus. Teknologia mahdollistaa nykyään lähes mitä vain, Marika Haavisto toteaa.

Kehon lämpötilan mukaan muotoutuvat, kunnollisen tuen koko vartalolle antavat patjat takaavat vieraalle levolliset yöunet. Samoin huoneisiin asennetut vesikiertoiset kattosäteilijät, jotka huolehtivat huoneiden lämmittämisestä ja jäähdyttämisestä.

– Vastaavanlaisia säteilijöitä on asennettu myös aiemmissa uudistuksissamme. Energiatehokkuus, tasainen lämpö, hiljainen ääni ja vedottomuus ovat niiden suurimpia etuja, tietää Haavisto.

Lahden Seurahuone on kaupungin hotelleista ainoa, jonka huoneissa hyödynnetään säteilijöitä.

Uusien huoneiden sisustus on hyvin pitkälti toistensa kaltainen, joskin yhdestä kylpyhuoneesta löytyy mielenkiintoinen sisustuselementti: älylasi, jonka saa napista painamalla kirkkaaksi tai peittäväksi.

– Halusimme kokeilla yhdessä huoneessa älylasia. Jos siitä pidetään, niin on mahdollista, että sitä käytetään muissakin huoneissa, Marika Haavisto sanoo.

Keväällä Lahden Seurahuoneelle valmistuu vielä kymmenen uutta hotellihuonetta.

Lisäksi puolet keväällä valmistuvista hotellihuoneista saa oman kattoterassin Seurahuoneen 3. kerroksen katolle.

– Kattoterasseista tulee noin 15 neliön kokoisia, mainitsee Marika Haavisto.

Lahden Seurahuoneen hotellihuone
majoituskapasiteettia laajennetaan vuonna 2021. Uudet hotellihuoneet vievät vierailijansa todelliselle elämysmatkalle. Tyylikkäät ja yksilölliset huoneet ovat kaikkea muuta kuin mitä hotellihuoneilta on totuttu odottamaan. Havainnekuva: Poroplan Oy

Tekemistä Lahdessa

Lahdessa riittää tehtävää ja nähtävää jokaisena vuodenaikana. Kesällä kannattaa suunnata  ihailemaan Lahden hyppyrimäkeä ja sen juurella sijaitsevaa maauimalaa. Syyskaudella tapahtumia on mm. Sibeliustalossa ja sen Finlandia-klubilla, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia muun muassa musiikin ystäville. Kulttuurinnälkäisten kannattaa suunnata vaihtoehtoisesti myös Lahden Kaupunginteatteriin.