Harvassa maassa yhdistyvät rantalomakohteena meri ja luontokohteena häkellyttävän kaunis vuoristo niin kauniilla tavalla kuin Sloveniassa.

Näyttävät vesiputoukset, järvet ja kirkasvetiset joet kimmeltävät vihreän ja turkoosin eri sävyissä. Maalauksellinen alppimaisema on monimuotoisuudessaan Euroopan hienoimpia. Juliaanisilta alpeilta voi lopuksi lasketella kauniita teitä pitkin aina Adrianmeren rannalle asti paistattelemaan päivää auringossa.

Vesiputous Vintgarin kanjonissa.

Sloveniaan ja vihreänä kimmeltävistä joista nimensä saaneeseen Smaragdireittiin on helppo tutustua vuokra-autolla sillä useat nähtävyydet ovat tien läheisyydessä. Sporttisempi vaihtoehto on vuokrata polkupyörä tai ostaa valmispaketti, johon kuuluu pyörän lisäksi varusteet, majoitukset ja tarvittavat kuljetukset sekä pääsymaksut tutustumiskohteisiin.

Smaragdireitti sukeltaa Soca joen alkulähteille

Karstimaaperä tekee Socajoesta erityisen kirkasvetisen ja luonnonkauniin matkakohteen. Sammalien peittämät muodokkaat kalliot ja turkoosi vesi luovat taianomaisen kauniin yhdistelmän.


Vintgar on Radovna joen uurtama kanioni Sloveniassa lähellä Plediä. 1600 metriä pitkän rotkon kiintopiste on 16 metristä vetensä roiskuttava vesiputous Šum. Kanonille on nimellinen pääsymaksu ja ilmainen parkkipaikka.

Soveltuu parhaiten

-kaveriporukoille

-perhematkailu

-urheiluloma/luontoloma

Suosittelemme matkaoppaana

slovenia-berlitz_200