Jos Gran Canarian massarannat on nähty ja haluat kokea aidon luonnonrannan, vuokraa auto ja matkaa läpi vuoristoteiden kohti jylhää ja rosoista länsirannikkoa. Güigüin tummanharmaa hiekkaranta on dramaattisen komea. Atlantin aallot vyöryvät sille vapaana rantakallioiden rajaamissa poukamissa.

Tämä ranta vaatii valloittajaltaan hieman seikkailuluonnetta, sillä rannalle pääsee maitse ainoastaan vuoristopolkuja pitkin.

Vuoriston ja suurten laavakivilohkareiden rajaamalla rannikkoseudulla rantojen hiekka on tummaa ja todella hienojakoista. Onhan saari syntynyt maankuoren kuumasta pisteestä muiden  Kanariansaarten tapaan. Täällä aistii Gran Canarian todellisen luonnon ja maiseman toisin kuin  esimerkiksi Amadoresin rannalla, jonka hiekka on tuotu Afrikasta.

Vinkki! Päätien varrelta löytyy mitä mainioimpia mehubaareja, joissa myydään paikallisia trooppisista hedelmistä valmistettuja hedelmäpommeja.

Ranta, jota emme koskaan löytäneet

Ajelimme rantaa kohti Playa del Inglesin suunnasta ja löysimme väärän rannan aivan läheltä. Koska ilmakin oli hieman kolea ja olimme pienen lapsen kanssa liikenteessä, päätimme jäädä kyseiselle rannalle. Emme siis koskaan saavuttaneet tätä rantaa. Toisaalta löytämämme ranta oli myös lähes mustaa hiekaltaan ja siitä sai hyvän käsityksen. Kauniilla ilmalla Gui Gui voisi olla hieno kokemus.


 Suosittelemme matkaoppaana

9789513150761_thumbnail