Ranskan Rivieran keskipisteessä Nizza on harvinaislaatuinen kaupunkilomakohde. Lue lisää klikkaamalla kuvaa.
Ranskan Rivieran keskipisteessä Nizza on harvinaislaatuinen kaupunkilomakohde. Kotkanpesä – Ezen vuoristokylä. Jardin Exotique. Kuva: Panoramio.com, ka9894Uimarantoja Nizzan alueella
Cap d’Ail -uimaranta. Kuva: Panoramio.com, saffn

Cap d’Ail

Kalliiden yksityisrantojen ja rantaravintoloiden välissä Cap d’Ail on mainio vaihtoehto. Kauniiseen poukamaan laskeudutaan jyrkkiä portaita pitkin ja se tietää aina hienoja osittain rakentamattomia maisemia. Tiheään rakennetulla Monacon ja Nizzan välisellä alueella ei juuri tätä enemmän luonnontilassa olevia rantoja ole. Pikkukivi- ja hiekkarannan välimuotoinen ranta on lähempänä Monacoa kuin Nizzaa, joten se on mainio valinta Monacon ja Nizzan välisen autoretken etappina. Rannalle pääsee myös bussilla ja junalla.
Rannalla sijaitseva ravintola Eden Plabe Mala

Ranta länteen Nizzasta Saint-Raphaëlissa. Kuva: Panoramio.com, transalpino
Baia della Figuerette. Kuva: Panoramio.com, LuigiZucca
Pierre Gardinin erikoinen kuplahuvila. Kuva: Panoramio.com, transalpino

 

Ranskan Rivieran keskipisteessä Nizza on harvinaislaatuinen kaupunkilomakohde. Sen turkoosina hohtava meri aivan kaupungin rantabulevardin lähituntumassa yhdistää luonnonkauneuden menneiden aikojen loiston.

Harva matkailija kuitenkaan kokee itse ylellisyyttä ja sijoittaa asumiseen Carlton-hotelliin, jonka pihalla auringon paisteessa hohtavat punaiset Ferrarit ja Porchet. Ja miksi pitäisikään. Joka tapauksessa Nizza saa loistokkuudellaan aikaiseksi hienon kontrastin normaaliin arkeen.

Promenade des Anglaisin lisäksi kaupunki tarjoaa paljon muutakin nähtävää. Sokkeloinen vanhakaupunki ja Nizzan kuuluisa kukkatori ovat kaupungin hienointa antia. Kaupungissa on myös hienoja museoita kuten Henri Matissen museo, jonka vieressä on myös Rooman aikainen amfiteatteri ja arkeologiset jäänteet.

Omatoimimatkailija löytää Nizzasta ja Ranskan Rivierasta myös sen ympäristön. Autoretki Ezen hurmaavaan vuoristokylään Nizzan ja Monacon välisellä vuoristoisella rannikkokaistaleella tarjoaa jylhiä näkymiä merelle. Lue lisää: Kotkanpesä – Ezen huikea vuoristokylä

Katso video: http://www.youtube.com/watch?v=-cM24SuZCtc

 

<a href=’http://www.hotelscombined.com/FI/Place/Nice.htm?a_aid=93181′   rel=’nofollow’>Hotelleja Nizzassa</a>