Aurajoen hienoimpia kohtia on Liedon alueella sijaitseva Nautelankoski, joka tunnetaan kivikautisena asuinpaikkanakin. Joki putoaa puolen kilometrin matkalla 17 metriä. Vertauksen vuoksi esimerkiksi Tammerkosken korkeusero järvien välillä on 18 metriä.

Nautelankoski on Aurajoen suurin koski. Idylllisen myllymiljöön näyttävin kohta on Nautelankosken silllan kohdalla, jossa putouskorkeutta on 11 metriä.

Nautelankosken museo- ja luontoalueeseen kuuluvat museorakennuksina Lauri Nautelan museo, myllärintupa, vesimylly, vilja-aitta ja sauna. Alueeseen kuuluu myös Kukkarkosken muinaismuistoalue sekä Nautelankosken luonnonsuojelualue, jossa voi kulkea polkua pitkin.

Vanhalta Tampereentieltä voi tehdä pikaisenkin tutustumisen luonnonsuojelualueelle ja pysäköidä auton alueella sijaitsevan Nautelankosken museon parkkipaikalle.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Liedon Museo (@liedonmuseo) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Liedon Museo (@liedonmuseo) jakama julkaisu

Muuta lähistöllä – Linnavuorella toimi muinainen puolustuslinnake ennen Turun linnan rakentamista.

Lähettyvillä sijaitsee myös Vanhalinnan museoalue, jonka pihasta lähtee linnavuoren ympäri ja ylös vuorelle kulkevia kulttuuripolkuja. Tässäkin luontokohteessa yhdistyy monimuotoisesti kulttuuria ja luonnonkauneus.

Vuoren kupeessa Aurajoen ja vanhan Hämeen Härkätien liittymäkohdassa sijaitsee idyllinen kartano puistomaisine pihapiireineen. Linnavuoren laelta avautuvat huikeat näkymät Aurajokilaakson kansallismaisemaan.

Lue lisää: https://www.liedonmuseo.fi/liedonkulttuuriympaeristoe