Kroatian Etelä-Dalmatia ja Dubrovnikin ympäristö tarjoaa useita mahdollisuuksia saarihyppelyyn. Lumoavan kaunis Korculan saari, joka on täynnä toinen toistaan kauniimpia uimapoukamia on niistä ehdottomasti hienoimpia.

Dubrovnikin suunnasta lähestyttäessä Orebic on  satamakaupunki, josta pääsee saarihyppelemään Korculaan. Dubrovnikista matkaa kertyy yli kaksi tuntia kaunista rannikkotietä. Matkanvarrella vastaan tuleva vaikuttava näky voi saada aikaan silmien hieraisun, kun Kiinanmuuria muistuttavat rakennelmat näkyvät auton ikkunasta. Kyseessä on Stonin yli viisi kilometriä pitkä vuoren rinteillä kiemurteleva linnoitusmuuri, johon voi tutustua mikäli aikaa riittää.

Viikon lomalla ehtii hyvin tutustua myös Visin -paratiisisaareen, jonne on vain lyhyt laivamatka Korculasta.

Matkan jatkuessa kohti satamaa, jo matkalla Korculan saarelle on mahdollisuus nauttia Adrianmeren hienoista näkymistä ja uimarannoista. Jos on aikaa poiketa suorimmalta reitiltä, kannattaa harkita yöpymistä jo matkalla ja tutustumista kuvauksellisen kauniiseen  pikkusaaren koristamaan Wyspa Divna Chorwacjaan.

Lue lisää: Adrianmeren loistetta uimarannalla Kroatiassa – Wyspa Divna Chorwacja

Kirkasvetisiä smaragdinvihreätä vettä heijaistamia uimapoukamia löytyy ympäri saaren ja erityisesti sen eteläosan pinjapuiden varjostamat rannat ovat loistokkasita. Joukosta löytyy saarelle tyypillisten pikkukivirantojen lisäksi poikkeus,  hiekkarantainen Lumbarda.

Marco Polon kotisaareksi kutsuttu Korculan kaupunki on itsessään Dubrovnikin veroinen kauneudessaan, mutta vehreän saaren upeat uimarannat tekevät siitä vielä hohdokkaamman kohteen.

Korculan matkaan kannattaa ehdottomasti yhdistää retki Lestovon saarelle, joka on merkitty karttaan luonnonsuojelu alueeksi. Myös Visin saari on lähettyvillä. Se tarjoaa uskomattomia elämyksiä luonnonkauneudellaan. Visin saari on myös sukeltajien toivekohde, sillä saarelta löytyy Vihreäksi luolaksi nimetty sukelluskohde pinnan alta: http://www.flickr.com/photos/rud-gr/4712053154/

Lue lisää: Vis – Kroatian tuntemattomampi seikkailijan paratiisisaari

 Suosittelemme matkaoppaana

Näe ja koe KroatiaDubrovnik

Kuvatekstit + tutkittavaa road tripilla

Matkalla Korculaan kannattaa pysähtyä ihailemaan Euroopan versiota Kiinanmuurista

Wyspa Divna Chorwacja – Hienoja rantoja löytyy myös mantereen puolelta

Merimatka Korculan satamaan on hyvin lyhyt.

Uvala Bacva – Kaunis poukama Korculan saaren etelärannikolla.

Orebicin vehreitä kujia.

Korculan satamassa voi nähdä näinkin kauniita aluksia, mutta tuskin joka päivä.

Vehreä pinjapuumetsikkö reunustaa Pupnatska Lukan uimarantaa. Lue lisää: Korculan Pupnatska Lukan ranta saarihyppelijän paratiisi

Zavalatica – Kaunis uimaranta sijaitsee Korculan saaren eteläpuolella.
Lue lisää Zavalatican smaragdinvihreä uimaranta Korculan kätköistä

Saaren länsiosista Vela Lukasta löytyy esihistoriallinen luola

Vaja-poukama