Kroatian saariston kaukaisimpiin kolkkin sijoittautuva Vis ja sen lounaispuolella Adrianmeressä vihreänä hohtava Biševon pikkusaari ovat seikkailuhenkiselle luontomatkailijalle luontevia kohteita.

Turismi ei ole ainakaan vielä halannut rutistaen saarta ja se on täynnä rakentamattomia poukamia, joihin pääsee vain patikoimalla, autolla hiekkateitä pitkin tai vuokratulla veneellä. Alue on myös purjehtijoiden suosikki.

Pikkuruisella naapurisaari Biševolla voit tutustua Siniseen luolaan ja sen jalkoja hyväileviin hiekkarantoihin.Kaukana mantereesta sijaitsevan Biševon saarella on paljon erilaisia luolia jyrkällä rannikollaan. Saaren kasvillisuuteen kuuluu pinjapuiden lisäksi mm. sitruspuita ja palmuja.

Alueen kristallinkirkkaat vedet ja monimuotoinen vedenalainen maisema meriluolineen ja hylkyineen tekevät saaresta haluttavan kohteen myös sukellusharrastajille. Saari onkin todellinen sukeltajien toivekohde. Biševon kuuluisan Sinisen luolan lisäksi Visiltä löytyy Vihreä meriluola. Katso kuvat myös luolan pinnan alta: http://www.flickr.com/photos/rud-gr/4712053154/
Suosittelemme matkaoppaana

Kroatia, Berlitz

KOHOKOHTIA

Stiniva on Visin saaren upeista luonnonsatamista näyttävin ja kiehtovin. Kahden rantakallion taakse muodostunut smaragdin vihreätä vettä hohtava pikkupoukama on mainio seikkailukohde, jonne pääsee parhaiten veneellä. Rannalle vie myös jyrkkä polku läheiseltä tieltä. Žužec -nimisen pikkulinnan luota paikalle on yli 20 minuutin taivallus.

Komizan satama on oivallinen paikka vuokrata vene saareen tutustumiseen.

Delfiinit uivat veneen vieressä.

Vis on erinomainen paikka nauttia kalaruoista.

Viikon lomalla ehtii hyvin tutustua myös Visin -paratiisisaareen, jonne on lyhyt laivamatka Korculasta.

Hiekkaranta Bizevon saarella, Plaža Porat, Biševo.

Titove Špiljen luola Komižassa on yksi Visin saaren nähtävyyksistä.

Biševo on tunnettu hienoista meriluolistaan.

Biševon Sininen luola on yksi koko Välimeren alueen näyttävimmistä.

Biševon delfiinit uivat syvän sinisessä Adrianmeressä. Kroatia.

Grotta verde, Visin saarella.