Laivaravintola Kaunis Veera rantautui Lahden matkustajasatamaan vuonna 2004, josta alkoi matka makujen ja tunnelman maailmaan. Muutama vuosi myöhemmin Kaunis Veera sai rinnalleen ”pikkusiskon” S/S Ilonan ja näin syntyi Sataman Helmet. Sataman Helmet on osa lahtelaisuutta ja satamahenkeä.Kaunis Veera sijaisee keskellä Lahden Matkustajasatamaa, vain 2,5 kilometrin päässä Lahden keskustassa.

Tämän laivan voit vuokrata kokonaan omaan käyttöön, kun haluat järjestää ikimuistoiset ja juuri sinun näköisesi juhlat, S/S Ilona tarjoaa ainutlaatuiset tilat Vesijärven rannassa. Uudistunut Ilona tarjoaa viihtyisät sisätilat noin 30-60 hengelle. Ilonasta löytyy saunatilat, aurinkoterassi sekä hienosti sisustetut sisätilat oman baarin kera.

Ravintola Teivaan Lokissa saat päivittäinen runsaan buffetpöydän sekä sopimuksen mukaan muita ruokailumahdollisuuksia. Täällä pystyt myös järjestämään perhejuhlat,yritystilaisuudet tai kokoukset ammattitaidolla. Tilat sopivat niin pienille kuin suurillekkin seurueille.

Teerenpeli Yhtiöiden kesäravintola sijaitsee lahtelaisten olohuoneessa, Vesijärven matkustajasatamassa. Sisävesilaivan näköiseksi rakennettu, uudenaikainen terassiravintola on aurinkoisella paikalla sataman ytimessä, vilkkaan satamatorin laidalla. Teerenrannassa voi nauttia Panimo & Tislaamo Teerenpelin omista kuohuvista tuotteista, kuten Onnenpekka- ja Vauhtiveikko-oluista ja Lempi-siidereistä. Nälän voi sammuttaa legendaarisella herkkukerrosleipä Sulamilla, salaatilla tai muilla pikku naposteltavilla..

Kuva: pianopaviljonki.fi

Paviljonki on kulttuurikahvila  Lahdessa Vesijärven rannalla Sibeliustalon läheisyydessä.

Brygga -laituribaari on Lahden satamassa sijaitseva rennon letkeä terassiravintola. Laituribaarin valikoimassa korostuvat suomalaiset pienpanimot sekä livemusiikki – säävarauksella tottakai. Laituribaari on avoinna kesäisin toukokuun alusta lokakuuhun saakka.