Syyskaudella 2018 Kansallisoopperan kehuttu kohokohta on uusi versio Giacomo Puccinin rakastetusta klassikosta Tosca. Kansallisoopperan edellinen Tosca sai ensi-iltansa vuonna 1995 ja sitä nähtiin yhteensä toistasataa esitystä 20 vuoden aikana. Nyt on uuden Toscan aika. Christof Loyn näkemyksellinen, alkuperäiseen epookkiin viittaava tulkinta saa ensi-iltansa 7.9.2018.

Vuonna 1900 Roomassa kantaesityksensä saanut Tosca kertoo laulajatar Floria Toscan ja taiteilija Mario Cavaradossin rakkaudesta, jota varjostaa kapinallisia vainoava julma poliisipäällikkö Scarpia. Tosca on vahvempi kuin pelätty Scarpia, joka kuitenkin kostaa vielä haudan takaa. Jännittävän tarinan ohella Toscan suosion perustana ovat kuuluisat aariat, kuten E lucevan le stelle ja Vissi d’arte.

Luvassa on taatusti näkemyksellinen tulkinta, sillä ohjaajana on moneen kertaan palkittu Christof Loy. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Loyn tyylikäs ja alkuperäiseen epookkiin viittaava ohjaus tulee saavuttamaan yhtä suuren suosion.

Ensi-ilta 7.9.2018

Tapahtuma


Giacomo Puccini: Tosca

 Päivä: 18.10.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 20-129 € 
 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka

 


Kansallisooppera
Kansallisooppera

Helsinginkatu 58
Helsinki
 Hotellit läheisyydessä Töölö