[TAPAHTUMA MENNYT]
  TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

Suomen suurin gourmetruoka- ja viinifestivaali porskuttaa parhaillaan rennolla meiningillä. Vielä 16. kesäkuuta asti Helsingin Kansalaispuistossa pääsee maistelemaan 12 huippuravintolan herkkukavalkadin läpi jazzin tahtiin jammaillen.

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma on kasvanut ja kehittynyt viime vuodesta. Barry McNamara kiitti liikuttuneena ravintoloita ja tapahtumassa mukana olevia toimijoita.

-Ilman näitä ihmisiä ei olisi Taste of Helsinkiä, eikä Helsingissä makua!

Barry toivoo tapahtuman pysyvän kasvusta huolimatta edelleen sopivan pienenä, jotta vierailijat pääsevät tapaamaan keittiömestareita ja vaihtamaan halutessaan muutaman sanan esimerkiksi ruoanlaittovinkkien tiimoilta.

Myös ravintolat tuntuivat tyytyväisiltä ja monet ovatkin paikalla jo toistamiseen. Ensimmäistä kertaa meiningissä mukana on mm. Ask, jonka ravintoloitsija Filip Langhoff on innoissaan ravintola- ja ruokakulttuuria kehittävästä ja esille tuovasta festivaalista.

– Innostuin heti. Tällaisia tapahtumia saisi olla Helsingissä enemmänkin. Ei kaikkien välttämättä näin suuria, ehkä pienempiä ja useammin. Kaikki mikä kehittää ruokakulttuuria on hyvä juttu!

Mukana on myös vierailevia huippukokkeja opastamassa yleisöä ruoanlaiton saloihin ja kokkailemassa bravuuriannoksiaan. Yksi näistä vierailevista tähdistä on Tampereella Berthan ja Huberin omistava Mika Roito, joka paisteli piffin jos toisenkin rennoin ottein. Session päätteeksi syntyvä maistiaisryntäys osoitti yleisön olevan varsin lihanhimoista väkeä. Taidolla kypsennetyn pihvilihan.

Mukana Taste of Helsingissä on mm. kolme helsinkiläistä Michelin-tähditettyä ravintolaa sekä huippuja Tampereelta, Turusta ja Kirkkonummelta. Vaihdon välineinä toimivat markat, joita saa lunastaa kukkaroonsa euron kappalehintaan. Markalla siis saa ja hevosella pääsee, kun karauttelee maistelemaan ravintoloiden annoksia omavalintaisissa yhdistelmissä. Hevostakin muuten tarjolla on.

Taste of Helsingissä kukin ravintola laatii ja tarjoaa kolme nimikkoannostaan, joita voi nautiskella alueella tarjolla olevien juomien sekä taustalla soivan letkeän live-musiikin tahtiin. Viini-, samppanja- sekä olutvalikoima tulee olemaan tasokas. Luvassa on lisäksi lukuisia tastingeja niin viinien, samppanjoiden kuin oluidenkin ystäville, sekä maan huippukokkien ruoanlaittoesityksiä. Paikalla on myös monia yrityksiä erilaisine suolaisine sekä makeine herkkuineen.

Mukana makuilevat Aito, Ask, Bistro O mat, C, Demo, Gaijin, Juuri, Luomo, Muru, Olo, Smör ja Toscanini.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kansikuva: Taste of Helsinki

KOTISIVUT