soil2.jpeg

Soil Wine Room alkoi viinistä ja neljästä miehestä. Vahvan ravintolataustan taiturit Lari-Pekka Ikonen, Janne Halla ja Tomi Björck perustivat ensin viinien maahantuontitukku Soil Wine Goupin. Helmikuussa 2015 sen mielenkiintoisena jatkumona starttasi yhdessä Matti Romppasen kanssa luotu tapas- ja viinibaari suunmyötäisine viineineen. Soil Wine Room oli syntynyt.

– Soil Wine Groupissa halusimme lähteä tuomaan maahan sellaisia viinejä, joista olimme ravintoloissakin pitäneet. Myös eri maissa reissatessa aina mielenkiintoisen viinin löydyttyä on nimi laitettu muistiin ja osa näistä ”löydöistä” näkyy nykyään portfoliossa. Valikoima on siis valikoitunut vuosien saatossa. Olemme työstäneet sitä jo vuosia, Ikonen summaa.

– Soil Wine Room taas lähti siitä ajatuksesta, että muutkin pääsisivät maistelemaan viinejämme. Ravintoloihinhan myymme niitä kyllä, mutta esimerkiksi Alkosta niitä ei löydy.

Sympaattinen ja tunnelmallinen tapas- ja viinibaari Soil lähti käyntiin siis vahvasti viini edellä. Ensin suunnitelmissa olikin pistää puhdas viinibaari pystyyn, mutta kun löytyneessä ravintolatilassa oli keittiö, läikähti virtaus viinilasissa tapaksien suuntaan. Etenkin kun ravintoloitsijatiimin keittiömestari Romppasella on vahva Espanja-tausta: hän on pyörittänyt Barcelonassa Routa-nimistä pohjoismaisia makuja taituroivaa fine dining -ravintolaa.

– Meillä oli ollut Romppasen Matin kanssa jo pitkään suunnitelmissa perustaa jossain vaiheessa tapasvetoinen paikka, Ikonen paljastaa.

Soilin annokset ovat kikkalemattomia ja ehtoja barcelonalaistapaksia. Raaka-ainearsenaalista löytyy herkkuja mm. eri-ikäisiä Manchego-juustoista ilmakuivattuun Iberico-kinkkuun niin tavallisena kuin bellotanakin. Hienoisia aasialaisvaikutteita annoksissa on havaittavissa, mutta se selittyy yksinkertaisesti sillä, että Aasia on ollut kovasti pinnalla Barcelonassa viime vuosina.

– Valtaosa raaka-aineista tulee suoraan Espanjasta ja muutenkin ruoka on erittäin autenttista barcelonalaista, Halla takaa.

Annosvalikoimassa on sekä kylmiä että lämpimiä tapaksia. Lisäksi köökissä kokataan vaihtuvia päivän annoksia, jotka ovat yleensä vähän suuremman kokoisia ja pääruokamaisempia.

soil1.jpeg
Mikäli mielit päästä varmuudella Soilin syötävien ja siemailtavien ääreen, on pöytävaraus erittäin suositeltava peliliike erityisesti viikonloppuisin, sillä 27-asiakaspaikkainen pikkuravintola täyttyy nopsaan välimerellisen iloisen puheensorinan soljuessa. Toki paikalle kannattaa paukahtaa ihan hetken mielijohteestakin, sillä vaihtuvuuskin on toisinaan aika suurta joidenkin asiakkaiden piipahtaessa paikalle joko after work -lasilliselle tai aperitiiville ja alkupalalle ennen toisaalle illastamaan siirtymistä.

Monet asiakkaat tilaavat tapaksia joko pienemmästi seurueen kesken napostellen tai pitemmän kaavan kautta ruokaillen. Moni maistelee myös useampia eri viinejä eri tapaksien kanssa. Hyviä makupareja löytyy helposti lukuisia. Ja taipuupa Soil myös tastingien ja rentojen viinintekijäillallisten makuareenaksi.

– Meille voi kuitenkin ehdottomasti tulla nauttimaan myös pelkästään viiniä, Ikonen kertoo.

KOTISIVUT

Ensijulkaisu  12.3.2015, Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Soil Boys + logo.jpeg