Kanariansaaret - Matkakohde

Kun tarkastalee Tjäreborgin ja sen ruotsalaisen, norjalaisen ja tanskalaisen sisaryhtiön matkamyyntitilastoja vuoden 2014 ajalta ilmenee, että Gran Canaria on kaikissa Pohjoismaissa suosituin lomakohde.

Vaikka lomakohteiden suosituimmuuslistalla on Pohjoismaissa paljon yhtenevää, eri maiden välillä on havaittavissa myös selviä eroja.

Mallorca sijoittuu muissa Pohjoismaissa kolmen suosituimman lomakohteen joukkoon, mutta Suomessa se on vasta sijalla 6. Bulgaria on TOP10-listalla Suomessa ja Norjassa, kun taas tanskalaiset ja ruotsalaiset eivät matkusta yhtä paljon Bulgariaan. Madeira on suosittu suomalaisten ja tanskalaisten keskuudessa, mutta se ei sijoitu kärkisijoille Ruotsissa ja Norjassa.

Turkki on kaikissa Pohjoismaissa kolmen suosituimman lomakohteen joukossa. Kreikka on aikaisempien vuosien tapaan hyvin suosittu kaikissa Pohjoismaissa ja se sijoittuu kärkiviisikon joukkoon.

– Pohjoismaalaisten suosikkikohteet eivät poikkea paljon toisistaan. Gran Canaria on ylivoimainen suosikki ja se on ykkössijalla kaikissa neljässä maassa, kuten on ollut jo vuosikymmenien ajan, sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski. – Myös Turkki ja Kreikka ovat suosikkeja kaikissa Pohjoismaissa. Lontoon sijoittuminen Suomessa ja Norjassa TOP10-listalle on selvä merkki kaupunkilomien kysynnän voimakkaasta lisääntymisestä, jatkaa Arja Pucilowski.

Suomalaisten suosikkikohteet vuonna 2014:

1. Gran Canaria
2. Teneriffa
3. Turkki
4. Kreikka
5. Madeira
6. Thaimaa
7. Mallorca
8. Kypros
9. Bulgaria
10. Lontoo

Ruotsalaisten suosikkikohteet vuonna 2014:

1. Gran Canaria
2. Mallorca
3. Turkki
4. Teneriffa
5. Rodos
6. Kreeta
7. Kypros
8. Thaimaa
9. Fuerteventura
10. Kroatia

Norjalaisten suosikkikohteet vuonna 2014:

1. Gran Canaria
2. Turkki
3. Mallorca
4. Kreikka
5. Teneriffa
6. Bulgaria
7. Kypros
8. Thaimaa
9. Lontoo
10. Kroatia

Tanskalaisten suosikkikohteet vuonna 2014:

1. Gran Canaria
2. Turkki
3. Mallorca
4. Teneriffa
5. Kreeta
6. Rodos
7. Kypros
8. Thaimaa
9. Kos
10. Madeira

Porto Katsiki