jaakko-laitinen-vaara-rahaYhtyeen musiikin raaka-aineet ovat Balkanin mustalaismusiikki, venäläiset romanssit sekä vanha kultakauden suomalainen iskelmä. Näistä ainesosista on sekoiteltu omat Jaakko Laitisen bändin ennakkoluulottomat keitokset ja laulut.

Illan toinen bändi on Eurooppaa valloittanut baijerilaisbändi Django 3000, joka saapuu viihdyttämään etelä-saksalaisella soundilla Oktoberfestin riehakkaan tunnelmaan keskellä juhlasesonkia.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Yhtye hurmaa live-esiintymisillään yleisöjä ympäri Suomen. ”Lauluja rakkaudesta, lauluja kulkurielämästä, lauluja maailmantaloudesta, lauluja pimeästä viinasta. Väärä Raha voi soittaa tänään mitä tahansa, ja yleisö uskoo. Tilanne eskaloituu minuutti minuutilta, ihmiset joraavat niin että ovat kaatua päälleni, ihmiset muodostavat yleisön läpi luovivia jenkkajonoja, ihmiset suutelevat, nauravat ja itkevät. Katson taakseni ja näen satoja siinä hetkessä täysin onnellisia festarivieraita.” (Rumba, Niko Peltonen, 7/14)

Jaakko Laitinen & Väärä Raha on julkaissut kolme pitkäsoittolevyä. Ensimmäinen niistä toi ilmestymisvuonnaan 2010 radiohitin Hän ei lemmi mua. Toinen albumi Yö Rovaniemellä oli yksi kolmesta vuoden 2012 Kansanmusiikkilevy-tunnustuksen saajasta. Kevättalvella 2013 bändi vastaanotti Femmagaalassa Aholaita-Femma 2012 -palkinnon, tunnustuksena perinteikkään aineksen freesistä käsittelystä. Yhtyeen kolmas levy Lapland-Balkan ilmestyi joulukuussa 2013 ja se sijoittui kansainvälisellä World Music Charts Europe -listalla.

 

Tapahtuma


Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Django 3000

Päivä: pe 18.12.2015
Aika: 21:00
Hintaluokka: 11,50
Tapahtuman kotisivut: http://www.korjaamo.fi

Tapahtumapaikka


Korjaamo
Töölönkatu 51
Helsinki