Skocjansken luolat Sloveniassa
Skocjansken luolat Sloveniassa

Predjaman linna SlovenieaSlovenia on pieni, mutta monimuotoinen matkailumaa Juliaanisten Alppien, Adrianmeren ja Pannonian tasangon välissä. Maan vetovoiman salaisuus on monimuotoisuus kaikkina vuodenaikoina – villi luonto, termiset ja mineraaliset vedet, joet, vesiputoukset, järvet ja meri, virkistysmahdollisuudet, nähtävyydet, rikas ruoka- ja viinikulttuuri sekä monet tapahtumat houkuttelevat

Myös suomalaismatkailijat ovat löytäneet puitteiltaan ainutlaatuisen ja mielenkiintoisen Slovenian, vaikka suomalaisten matkailjoiden määrät ovat vielä moniin muihin maihin verrattuna pieniä. Vuosittain noin 15 000–20 000 suomalaista matkailijaa vierailee Sloveniassa. Erityisesti kesäaikana Slovenia kiinnostaa suomalaisia, joista suurin osa viettää lomansa Ljubljanassa, vuoristossa tai rantakohteissa.

– Maamme vihreys ja monimuotoisuus houkuttelevat myös suomalaisia. Panostamme matkailupalveluihin, joiden tuottamisessa korostamme kestävää kehitystä ja innovatiivisuutta. Myös digitaalisten matkailupalveluiden kehittäminen on keskeisessä roolissa. Olemme sitoutuneet toimimaan sloganimme Vihreä. Aktiivinen. Terveellinen. mukaisesti, sanoi Slovenian Suomen suurlähettiläs Tone Kajzer Helsingissä järjestetyissä Slovenian matkailutapahtumassa.

Sloveniassa matkailu on helppoa ja maan sisäisten lyhyiden välimatkojen ansioista Slovenia on myös ihanteellinen kohde muutaman päivän matkoille tai pitkän viikonlopun viettoon.

Matkailu-SloveniaMonimuotoisessa Sloveniassa voi yhden päivän aikana harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja vuoristossa, kokea vehreät kylät ja laaksot sekä vetäytyä illaksi rentoutumaan Adrianmeren rannikon huipputason termisiin kylpylöihin. Päiväretket pääkaupungista Ljubljanasta on helppo toteuttaa – kaukaisimpiinkin osiin maata on vain muutaman tunnin ajomatka. Slovenian 24 gastronomisella alueella ja 14 viinialueella on mahdollista kokea korkeatasoisia kulinaarisia makuelämyksiä. Kansainvälisesti tunnetut festivaalit ja muut tapahtumat tarjoavat rentoutumista, huvittelua ja kulttuuria. Slovenia on houkutteleva sekoitus urbaania hienostuneisuutta ja rustiikkia lämpöä vihreässä monimuotoisuudessaan ympäri vuoden.

Pääkaupunki Ljubljana on Euroopan komission nimeämä vuoden 2016 Euroopan vihreä pääkaupunki ja se on nimetty maailman 100 kestävän matkailukohteen listalle. Nämä ovat osoituksia siitä, että kaupungissa on onnistuneesti yhdistetty ympäristön huomioonottaminen, asuminen ja matkailu. Ljubljana on elävä kaupunki, jossa historia ja nykyaika kohtaavat pittoreskissa kaupunkikuvassa.

Helsingistä Ljubljanaan pääse kesäkaudella Finnairin suorilla lennoilla ja ympäri vuoden yhdellä vaihdolla. Slovenian ilmasto on miellyttävä – rannikolla välimerellinen, sisämaassa mantereinen ja korkeimmilla alueilla on vuoristoilmasto.