Grossglocknerin alppitie on 2,571 metriin nouseva, maksullinen alppitie Itävallassa, joka johtaa Keski-Euroopan suurimman kansallispuiston ytimessä Alppien itäosien pisimmälle jäätikölle. Siellä  voi ihailla Itävallan korkeinta vuorta. Grossglocknerin korkeus on majesteettiset 3798 metriä. Vertailun vuoksi Alppien korkeimman vuoren, Mont Blancin huippu nousee 4810 metriin.

Alppitie on avoinna vain kesäkaudella ja se on 48 kilometriä pitkä. Itävallassa monet luontokohteetkin ovat maksullisia ja täällä pääsymaksu autolle on yli 30 euroa.

Reitin voi ajaa kumpaankin suuntaan ja vuoristoseikkailun voi aloittaa vaikkapa Hiligenblutin kuvankauniista alppikylästä. Matkalla jokaisen kurvin kohdalla avautuu toinen toistaan upeampia alppimaisemia ja eri korkeuksissa kasvillisuusvyöhykkeet vaihtuvat tiheään alppiniityistä ikuisen jään jäätikköalueisiin.

Virallinen info

grossglockner.at

ends at the longest glacier in the Eastern Alps, the Pasterz

Grossglockner -alppitie ja jäätiköt

Pasterze Glacier

Edelweissspitze

2,571 metres, the Edelweissspitze is not only the highest point on the Grossglockner High Alpine Road, but also the highest point in Austria accessible by car.