Ruokailukokemuksen muotoiluun erikoistunut Food Camp laajentaa ja tekee samalla uuden aluevaltauksen, kun Suomen kesäkaupungin Hangon legendaarinen sesonkiravintola Ravintola Makasiini sekä Neljän Tuulen Tupa siirtyvät osaksi yhtiön toimintaa.

Foodcamp ravintolat Hanko

Haluamme tuoda Food Campin ruokailukokemuksen yhä useamman saataville kaikkiin hetkiin. Haluamme luoda ja omistaa paikkoja, joissa kohtaaminen on mutkatonta yhteisen pöydän äärellä, Food Campin toimitusjohtaja Riikka Kannas iloitsee.

Tuoreimpana avauksena on Hangon tunnettu Ravintola Makasiini, jonka uutena omistajana Food Camp aloittaa. Yhtiö tulee operoimaan vuokrasopimuksen kautta myös kaupungin omistamaa Neljän Tuulen Tupaa. Mitään suuria muutoksia Makasiiniin ei ole luvassa tänä kesänä. Enemmänkin tarkoituksena on rikastaa toimivaa konseptia Food Campin erityisosaamisella.

– Ravintolan perustaja Kaj-Eric “Nixu” Knichter jatkaa tämän sesongin loppuun ravintolatoimen johtajana, mikä on hienoa. Näin pääsemme tekemään rauhallisen kapulanvaihdon. Nixulla on valtava määrä hiljaista tietoa, mitä keräämme tulevan kesän, Kannas sanoo.

– Makasiinilla on vahva, toimiva konsepti eikä meillä ole tarkoituksena tehdä siihen suuria muutoksia. Tulevaisuudessa pyrimme kehittämään toimintaa tuomalla siihen mukaan erityisosaamistamme tapahtuma- ja gastro catering -puolelta. Kenties voisimme tulevaisuudessa tarjota alueella liikkuville veneilijöille ja kesäasukkaille catering-palveluita, Kannas visioi.


Neljän Tuulen Tupa on jo itsessään nähtävyys, jota Mannerheim isännöi vuosina 1927-1933. Rantakalliot ja upeat hiekkarannat niiden suojassa tekevät rantaravintolasta yhden kiehtovimmista matkakohteista koko Suomessa. Ravintola on (2022) kesällä avoinna joka päivä.

Neljän tuulen tupa

Food Camp Finland Oy

Food Camp Finland Oy on ruokailukokemuksen muotoilun edelläkävijäyritys Suomessa. Sen palveluita ovat gastro catering, food service -alan toimijoiden konsultointi ja kouluttaminen ja ruokailuun liittyvien tapahtumien järjestäminen sekä sisällön suunnittelu ja tuotanto ruoka-alan toimijoille. Lisäksi Food Camp operoi lounasravintola Maritoria ja Kitchen 1649:ä, Kansallissalin ja Villa Ivan Falinin tilausravintolaa sekä Hvittträskin kahvilaa ja tilausravintolaa. Kesän 2022 aikana Food Campin omistukseen ovat siirtyneet Hangon Ravintola Makasiini ja Neljän Tuulen Tuvan ravintolatoiminta ja Fiskarsin ravintola Veitsitehdas Gastro Barin operointi. Yrityksen liikevaihto oli 3,3 m€ vuonna 2019 ja sen omistavat Riikka Kannas, Ani Ruuskanen, Maija Niemelä, Mikko Kaukonen, Ari Tolppasen perheyhtiö Aristo-Invest Oy Ab ja Anne Bernerin sijoitusyhtiö Sophos Capital. Food Camp työllistää 29 työntekijää sekä ison joukon keikkatyöntekijöitä. foodcampfinland.fi