Break Sokos Hotel Tahko ja sen ympäristö tarjoaa golfia, maastopyöräilyä sekä erilaisia retkeilyreittejä, esimerkiksi Mäkiaution rotkon kautta kulkevat reitti: Retkeily ja patikointi Tahkon maisemissa – sokoshotels.fi

Mäkiaution upea kallioinen rotko on muusta metsäluonnosta erottuva, kaunis geologinen esiintymä 300m päässä Panorama Bar & Cafén pohjoispuolella, lähellä Tahkonrinteiden huippua. Paikka oli pitkään hankalakulkuinen ja lähes piilossa oleva kohde, mutta se kunnostettiin kesällä 2020 kaikkien koettavaksi.

Itse rotkoon on rakennettu portaita ja pitkospuita noin 150 metrin matkalle ja siihen on helppo poiketa suoraan Tahkomäen kierrokselta/El Grandelta. Rotkon alaosassa sijaitsee upeilla maisemilla oleva laavu, jossa viihtyy tovin jos toisenkin.

Lue lisää: https://www.kuopiotahko.fi/

Tahkon näköalatorni sijaitsee Tahkonrinteiden huipulla, rinneravintola Pehkun vieressä. Upea, noin 13 metriä korkea torni avattiin lokakuussa 2019 ja se on avoinna ympäri vuoden.

Lue lisää: https://www.kuopiotahko.fi/paikat/tahkon-nakoalatorni/

Kesäkaudella Tahkon alueelta löytyy monipuoliset aktiviteetit, kuten kaksi golf-kenttää, maastopyöräilyreitit, retkeilyreitit. Tahko Span ja sen  keilahallin lisäksi yhteydessä sijaitsee myös koko perheen sisäliikuntapuisto Super Corner.

Etäisyydet: Kuopio 59 km, Jyväskylä 205 km