La Carretera del Vi, viinimatkailua sähköautolla

Koko Espanjan ensimmäinen viinitie. Reitillä on 12 viinitilaa seitsemässä eri kunnassa, ja nyt reitti on mahdollista kulkea sähköautolla joko yksin tai yhdessä muiden kanssa.

La Carretera del Vi herättää henkiin vanhan kauppareitin, jota jo roomalaiset käyttivät kuljettaessaan viiniä Penedèsin alueelta muualle maailmaan. Reitin varrella voi ihailla monenlaisia kulttuuriaarteita aina iberien ajoilta Katalonian modernismiin saakka, unohtamatta linnoja sekä alueen tyypillistä ja perinteistä arkkitehtuuria. Luonnollisesti tarjolla on myös runsaasti ruokakulttuuria.

Reitti on 40 km pitkä ja kulkee Penedèsin alueen viinitiloilta Sitgesin rannoille. Matkan aikana voi tehdä kiinnostavia pysähdyksiä oman mielensä mukaan.

Viinitiellä on tarjolla neljä sähköautoa matkailijoiden käyttöön. Auton voi varata omaan käyttöönsä tai jakaa muiden kanssa, ja se on mainio tapa kulkea läpi koko reitti ja sen 12 viinitilaa seitsemässä kunnassa.

Tällä hetkellä La Carretera del Vi -viinitie soveltuu parhaiten moottoriajoneuvolla kuljettavaksi, mutta lähitulevaisuudessa reittiä on tarkoitus muokata myös jalan tai polkupyörällä liikkuville paremmin sopivaksi.

Lisätietoja: http://www.lacarreteradelvi.comhttp://www.lacarreteradelvi.com/