Tiscali vuoren luola. Kuvaaja: Jürgen Scheeff
Tiscali vuoren kraateriluolassa sijaitsevat Nuraghi-kylän jäänteet. Nuraghi-kylä on ollut erinomaisessa piilossa ja sen olemassaolo on unohdettu välillä vuosisadoiksi. Sen lisäksi, että kraateriin pääsee katsomaan sisälle alemmalta tasolta, luolan sortuneen katon reunalta saa hienon näkymän Nuraghi-kylään.

Sardinia on on Välimeren saarista toisiksi suurin ja alueen hienoimpia vaelluskohteita. Kaunis ja koskematon luonto kohtaa Sardiniassa salaperäisen Nuraghi-kulttuurin ikiaikaisia argeologisia jäännöksiä. Nuraghien rakennelmia löytyy joka puolelta Sardinian saarta.

Yksi mielenkiintoisimpia ja vaikeapääsyisimpiä kohteita on Tiscali-vuoren kraaterin muodostaman luolan suojasta löytynyt salainen Nuraghi-kylä ja sen linnakkeen jäännökset. Tiscali-vuoren juurelle pääsee autolla lähellä Ganonen rantakaupunkia. Vuoren huipulle vaeltaminen eri kokoisien lohkareden yli ei ole mikään helppo vaellus eikä kaikki seikkailijat ole aina löytäneet perillekään. Raskas nousu Tiscali-vuoren huipulle ja laskeutuminen takaisin kestää n. 5 tuntia.

Ikiaikainen Nuraghi-kylä oli löydettiin aiemmin Rooman aikana ja sen jälkeen se kadotettiin jälleen vuosisadoiksi. Paikalle ei ole helppo löytää vaikka se sijaitsee vuoren huipulla. Vaellukselle ei kannata lähteä huonosti valmistautuneena. Sunflowers-kirjasarjan Sardinia-oppaan mukaanottaminen on erityisen suositeltavaa. Siitä löytää luotettavasti yksityiskohtaiset ohjeet ja vinkit.

Katso

360 asteen panoraama

 

Linkit

http://youshouldgohere.com/2000/06/a-trek-into-a-secret-hidden-civilization-in-the-sardinian-mountains/

http://www.dorgali.it/

http://butteredbadger.com/index.php/trip-reports/152-sardegna-on-the-trail-of-tiscalin