Lapland Hotel Tampereen uusi ravintolapäällikkö Antti Vielma on sauna-, juhla- ja kokoustila Kerossa kuin kotonaan Lapissa.  –Lappilaiset elementit on tuotu Keroon ja koko hotelliin hienolla tavalla. Täällä on rauhallinen tunnelma, vaikka ollaankin kaupungin ytimessä ja modernin tekniikan ympäröimänä.

Lapland Hotel Tampereen ravintolapäälliköksi on saatu todellinen hotelli- ja ravintola-alan konkari, jossa virtaa vieläpä ehta shamaaniveri. Antti Vielma onkin jo itsessään pala Lappia Tampereella.

Lappi asuu Vielmassa vahvasti. Siellä on pyöriskelty lapsuusaika ja aikuisiälläkin tullut työskenneltyä 20:n vuoden ajan matkailualalla, lähinnä hotelli- ja ravintolapuolella, mm. Lapland Hotel Kilpiksessä. Siksipä uusi pesti Lapland Hotel Tampereen ravintolapäällikkönä olikin miehelle kuin paluu kotikonnuille.

– Tämä on kuin paluu juurille niin miljöön, työn kuin tunnelmankin osalta. Täällä on kotoisa ja tuttu ympäristö! Lappilainen keittiö ja kulttuuri kaikkine perinteineen on minulle tärkeä osa omaa perintöä. Täällä se on läsnä tähän päivään tuotuna.

– Minusta on todella hienoa, että esimerkiksi monet raaka-aineet saapuvat suoraan lappilaisilta pientuottajilta, ja voimme tarjota perinteiset raaka-aineet nykypäivän annoksiksi muovattuina.

Kuusi vuotta Tampereella asustanut Vielma on ehtinyt olla päällikköpesteissä mm. Original Sokos Hotel Ilveksessä ja August von Trappe -ravintolassa, josta hän Laplandiin saapuikin.

– Tykkään muutenkin asua Tampereella, mutta on erityisen hienoa, että voin nyt työssäni täällä yhdistää lappilaiset juureni ja kaiken mitä lappilaiseen kulttuuriin ja sen kunnioitukseen liittyy. Vaikka Tampere on Suomen mittakaavassa aika iso kaupunki, ovat ihmiset hyvin samanlaisia kuin Lapissakin, helposti lähestyttäviä ja ystävällisiä.

Kun sen sanoo Lappia elävä ja hengittävä mies, on asia helppo uskoa.

Vielman nimikin on lapinkieltä ja tarkoittaa aluetta, jossa joki levenee järveksi. Suvun syntysijat ovat aivan Levi-tunturin juurella, jossa on Vielma-niminen paikka. Myyttinen Lappi on Vielmalla vahvasti verissä ihan kirjaimellisestikin. Päällikkö nimittäin polveutuu shamaanista.

– Kyllä, suoraan alenevassa polvessa Kittilän alueen suurimmasta shamaanista, Päiviöstä. Näin on kirjoista tutkittu, Vielma paljastaa ja kertoo shamaaniperinteen olevan Lapissa elossa edelleen.

Ehkäpä pian myös Tampereella?

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY