malabadi-2

Etenkin lammasherkuillaan asiakkaansa hurmannut ravintoloitsija Faysal Bilmez avasi ensimmäisen Malabadinsa Hervantaan, josta turkkilaisten makujen tyyssija asteittain siirtyi Tammelan kaupunginosaan aivan Tampereen keskustan tuntumaan.

Perinteisiä turkkilaisen keittiön ruokia kokkaava Malabadi toimii Tammelan Puistokadulla erilaisia ravintoloita kuhisevalla kadulla.

malabadi-300x200Tammelan Malabadi toi tullessaan uusia turkkilaisia tuulia. Faysalin tavoitteena oli esitellä aitoa turkkilaista keittiötä laajemmassa muodossaan, aivan uudella tavalla.

Ruokalistalla on runsaasti erilaisia vartaita ja avopiiraita, mutta myös se odotettu lihaisa grillilajitelma. Ja kyllä, se sisältää lammasta. Grilli tulee käymään kuumana muutenkin. Ohueksi kaulittuun filotaikinaan kätkettyjä makuja löytyy monia, ja vehnästä valmistetut suurimot eli kuiva, rouhittu bulgur toimii useiden annosten lisukkeena.

Faysal Bilmez uppoutui ruoanlaiton maailmaan Turkissa, Silvan kaupungissa jo 6-vuotiaana työskentelemällä äitinsä keittiöapulaisena. Ensimmäiset tienestit tulivat turkkilaisen jogurtin myynnistä. Äidin reseptit ja paikalliset ruoanlaittoperinteet ovat edelleen vahvasti läsnä hänen omassa kokkaamisessaan.

Faysal on toiminut ravintola-alalla jo pitkään. Ennen muuttoaan Suomeen hän toimi Turkissa tarjoilijana ja keittiöapulaisena monissa ravintoloissa. Reseptit ja ruoanlaitto kiinnostivat kuitenkin tarjoilijantyötä enemmän. Suomeen muutettuaan Faysal perusti Medzan-grillikioskin Hervannan Kanjoninkadulle vuonna 1999. Pitkäaikainen haave omasta ravintolasta toteutui, kun hän avasi Lindforsinkadulle ensimmäisen ravintolansa, Malabadin. Ja nyt niitä on jo kaksi, niin perinteisempään kuin moderniinkin makuun.

Tätä artikkeli on julkaistu alkuperin jo vuonna 2015. Sittemmin Hervannan ravintolan toiminta loppui.

Malabadi

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy / Kohokohdat, Päivittänyt Toni Honko 4.2.2024
Kuvat: Kari Jokinen, Propaganda Finland Oy

malabadi-3