The Salad Bar, Susanna ja Kirsi
Kirsillä ja Susannalla on myös omakohtaisia kokemuksia ruokavalion merkityksestä hyvinvoinnille ja aito raakaravintoinnostus paistaa aurinkoisista naisista pitkälle.

Hämeenkatu sai oman salaattibaarinsa, kun The Salad Bar laajensi Kauppahallista pääkadun vilskeeseen. Tiskillä tuunataan asiakkaiden mieleisiä salaatteja ja surrutetaan smoothieita.

Moni haluaisi syödä terveellisesti, mutta etenkin kodin ulkopuolella se on usein haasteellista. Susanna ja Kirsi Mannisen The Salad Bar on tehnyt terveellisesti syömisen helpoksi ja herkulliseksi. Valikoimassa on monenlaisia tuotteita, joita yhdistävä tekijä on tuoreus ja hyvin pitkälti myös luomulaatu. Ruokaa löytyy niin kasvisruokailijoille kuin lihaisien herkkujen ja viljan ystävillekin, sillä terveyspoliiseiksi ravintoloitsijat eivät halua ryhtyä. Sen sijaan mitään valkoista The Salad Barista ei löydy.

– Ihmiset ovat yksilöitä, joiden elimistöt sietävät ja kaipaavat erilaisia asioita. Salaattitiskistä löytyy niin lihaa kuin kalaakin tonnikalaa lukuun ottamatta, ja leipääkin meillä on. Mitään valkoista ei kylläkään, eli ei esim. valkoisia vehnäjauhoja, valkaistua riisiä tai sokeria, Susanna summaa.

Salaatteja ja smoothieita sen seitsemäätoista sorttia

Tiskillä salaattipohja valitaan ensin ja sen jälkeen lisukkeet. Annoskoko on kaksi kauhallista. Annoksensa saa tuunata aivan täysin makunsa mukaan joko paikalla syötäväksi tai mukaan otettavaksi.

– Yhtenä päivänä meille tuli asiakas, jonka annos oli 5 kananmunan puolikasta. Jotkut taas tekevät oman salaattinsa kotona, mutta tulevat hakemaan meiltä siihen täydennystä. Yleensä yksinelävät tekevät tekevät niin, etenkin vanhukset. Kaupasta ei vaan saa tarpeeksi pientä palaa esim. vesimelonia. Monet asiakkaat ostavat salaatin lisäksi myös smoothien tai mehun. Salaatti saatetaan syödä paikan päällä ja napata smoothie mukaan, Kirsi kuvailee.

Ruoka ei ole pelkästään kylmää, sillä esimerkiksi salaattien lisukkeeksi tulevaa lihaa voi paistaa tai lämmittää. Uutuutena on nyt myös pannulla paistettavat spelttilätyt, joiden sisään rullataan erilaisia täytteitä. Myös smoothierintamalla on lämmin vaihtoehto, sillä kaakaosmoothien saa lämpimänä.

– Smoothieiden suosio on noussut kovasti. Ihmiset ovat huomanneet, että meillä ne oikeasti maistuvat hyvältä. Aikaisemmin smoothieiden suosion pienenä esteenä Suomessa on ollut ehkä se, että niihin on haluttu laittaa niin kovin paljon erilaisia hyviä raaka-aineita, eikä lopputulos välttämättä ole maistunutkaan kovin hyvältä ruokailijan suussa. Niistä saa kuitenkin todella hyvän makuisia. Haluamme, että asiakas juovat smoothieitamme koukuttavan maun takia, vaikka niistä tulee myös muuten hyvä olo, Susanna kuvailee.

– Meillä on paljon asiakkaita, jotka ovat käyneet joka päivä avaamisestamme asti. On mahtavaa kuulla, että asiakkaille tulee meillä hyvä mieli ja hyvä olo, Kirsi kertoo hymyillen.

Kursseja ja teemaherkkuja

The Salad Barissa järjestetään iltaisin kursseja esim. raakasuklaan valmistamisesta. Myös erilaisia teemoja on suunniteltu, kuten esim. raakapizzaperjantai tai raakakasviksilla täytetyt sushit. Kesällä tytöt tempaisivat viemällä salaattia rannalla paistattelijoille. Jäämme odottamaan tulevia tapahtumia mielenkiinnolla!

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY