Vasemmalla yleisöäänestyksen voittanut Tampinkoski Kitchen & Bar -ravintolan pintxo, oikealla tuomariston hurmannut Salsalladan kisa-annos.

Tamperradaa pintxo-kisoineen vietettiin Tampereella jo 10. Yleisön suosikiksi nousi Tampinkoski Kitchen & Bar samoin kuin viime vuonnakin. Ravintolan kisapintxo sisälsi muun muassa Paijan possua. Tuomaristoon taas vetosi Salsalladan eteläamerikkalaisvaikutteinen kisapintxo.

Tamperrada pintxokilpailun tuomaristo arvioi ravintolat kahdessa päivässä ja arvosteli annokset asteikolla maku 60, ulkonäko 20 ja innovatiivisuus 20. Voiton vei ravintola Ravintola Salsallada, jonka pintxon olivat suunnittellleet Ville Laine ja Lauri Pikkarainen. Voittajapintxossa oli pataconia, fritadaa, maapähkinämajoneesia, punakaalta ja paahdettua maissinjyvää.

– Kokonaisuus oli pintxomainen helposti syötävä, kilpailun päätuomari Mikko Reinikka kertoo.

– Kaikki komponentit tukivat pääraaka-aineen makumaailmaa ja lopputulos oli herkullinen.

Salsalladan tiimi Ville Laine (oik.), Jessica Aaltonen ja Lauri Pikkarainen. Kuva: Mikko Reinikka

Tuomaristossa 2022 olivat mukana keittiömestarit Anette Mellin ja Pekka Terävä sekä baskilainen enologi Juan Antonio Bilbao ja tapahtuman perustaja Mikko Reinikka. Kaikkien neljän tuomarin shortlistalle ylsivät myös ravintola Damin jättikatkaraputikkari ja ravintola Tampinkosken Paijan possusta valmistama annos.

– Kokonaistaso oli selvästi noussut viime vuodesta, vieraileva tuomari Pekka Terävä kommentoi.

– Edelleen joissakin annoksissa oli niin sanotusti mopo karannut käsistä ja pääraaka-aine hukkui liian innostuksen riemuun. Annoksen suunnittelussa pitää muistaa aina maistaa, maistaa, maistaa ja vielä kerran maistaa. Pääraaka-aineen on kuitenkin oltava aina pääosassa.

Salsalladan tiimi Ville Laine (oik.), Jessica Aaltonen ja Lauri Pikkarainen.

Tampinkoski Kitchen & Barin keittiömestari Petri Peltola ja ravintoloitsija Saija Valtanen. Kuva: Lifestyle Media Oy

Yleisön suosikiksi nousi jälleen Tampinkoski, joka pokkasi myös Paras tunnelma -palkinnon
Viime vuonna yleisön suosikiksi kirinnyt Tampinkoski Kitchen & Bar onnistui tänäkin vuonna hurmaamaan yleisön makuaistit. Kilpailuannoksena tarjoiltiin urjalalaisen Paijan tilateurastamon ylikypsää possua, talon omaa barbequekastiketta, pico de galloa ja limemajoneesia rapean tortillan päällä. Ravintolassa oli hyvä tunnelma, tuotteet olivat kauniisti esillä heti sisään astuttaessa ja baskilainen soittolista kuului taustalla.

Baskilaistuomari Juan Antonio Bilbao valitsi Tampinkosken Heineken® Paras Tunnelma -erikoispalkinnon saajaksi.

Äänestystulokset 2022

Tampinkoski Kitchen & Bar 199
Dam 131
Guru´s Kitchen 113
Huber 111
Salsallada 98

Tapahtuman kotisivut: Tamperrada